Εύρεση υποστήριξης ως νέα εργαζόμενη μαμά — 3 συμβουλές για την επιτυχή διευκόλυνση της μετάβασης

2
Εύρεση υποστήριξης ως νέα εργαζόμενη μαμά — 3 συμβουλές για την επιτυχή διευκόλυνση της μετάβασης

Πάνω από το 50% των γυναικών επιστρέφουν στην εργασία τους μετά την άδεια μητρότητας, σύμφωνα με το Σύστημα Υγείας της Mayo Clinic. Ενώ μερικοί μπορεί να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τον νέο τους ρόλο ως εργαζόμενη μητέρα, η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μπορεί να γίνει μια σημαντική πρόκληση. Από την πλοήγηση στη φροντίδα των παιδιών μέχρι τη διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού, οι ανησυχίες μπορούν να βρεθούν σε κάθε γωνιά όταν προσπαθείτε να μεταβείτε σε μια νέα ρουτίνα. Η υποστήριξη είναι μόνο μια πρωταρχική πτυχή της διευκόλυνσης της μετάβασης – και ευτυχώς, μπορεί να βρεθεί με περισσότερους από έναν τρόπους.

Εύρεση υποστήριξης ως νέα εργαζόμενη μαμά — 3 συμβουλές για την επιτυχή διευκόλυνση της μετάβασης

Πλοήγηση στις επιλογές παιδικής φροντίδας

Κατά μέσο όρο, χρειάζονται οι περισσότερες νέες μαμάδες τέσσερις μήνες και 23 ημέρες για να προσαρμοστούν στη μητρότητα, ένα νέο μωρό και έναν νέο τρόπο ζωής, σύμφωνα με μια μελέτη με επικεφαλής τη μάρκα μωρών Munchkin. Έχοντας αυτό κατά νου, η επιστροφή στην εργασία μπορεί να οδηγήσει σε μια αγχωτική μετάβαση ως νέα μητέρα και το να ζητάς βοήθεια δεν είναι τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι.

Ενώ η εύρεση υποστήριξης σε έναν σύντροφο μπορεί να βοηθήσει όταν πρόκειται για τον διαχωρισμό των οικιακών και γονεϊκών ευθυνών, αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο για όλους. Για εκείνους που δεν έχουν σύντροφο ή του οποίου ο σύντροφος εργάζεται επίσης, η αξιόπιστη παιδική μέριμνα —είτε είναι με τη μορφή επαγγελματία σίτερ, παιδικού σταθμού ή μέλους της οικογένειας— μπορεί να σας χαλαρώσει.

Με τη σειρά σας, θα είστε καλύτερα σε θέση να εστιάσετε στην εργασία γνωρίζοντας ότι το μωρό σας φροντίζεται καλά. Το Whattoexpect.com σημειώνει ότι έχοντας έναν εφεδρικό επιστάτη στη θέση του, είτε πρόκειται για μέλος της οικογένειας είτε για στενή φίλη μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος για να πλοηγηθείτε στη φροντίδα των παιδιών ως νέα, εργαζόμενη μαμά. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή άλλης απρόβλεπτης κατάστασης και θα σας δώσει την ηρεμία να γνωρίζετε ότι έχετε περισσότερες από μία επιλογές. Από μια μπέιμπι σίτερ που καλεί σε άρρωστο μέχρι ακυρώσεις παιδικού σταθμού – ή ακόμα κι αν εσείς (ή ο σύντροφός σας) χρειαστεί να πάτε στη δουλειά την τελευταία στιγμή, θα ξέρετε ότι το παιδί σας θα φροντιστεί καλά.

Πώς οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Η επιστροφή στη δουλειά και η πλοήγηση στη μητρότητα μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό και οι οικιακές υποχρεώσεις μπορούν να τεθούν σε αναμονή για πάρα πολύ καιρό. Ωστόσο, ως ένα ακάθαρτο και ακατάστατο σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε περιττό άγχος πέρα από μια ήδη συντριπτική μετάβαση, η αναζήτηση βοήθειας από μια επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής με μερικούς βασικούς τρόπους.

Για αρχαριους, Οι επαγγελματίες καθαριστές διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα εξασφαλίσει ότι το σπίτι σας θα καθαριστεί σχολαστικά, εξοικονομώντας σας χρόνο και ενέργεια ενώ θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στην εργασία και τη μητρότητα. Με τη δυνατότητα να προγραμματίζετε τακτικούς καθαρισμούς καθώς και να προσαρμόζετε την υπηρεσία σε αυτό που χρειάζεστε — από την οργάνωση έως τις τυπικές και βαθιές επιλογές καθαρισμού, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το σπίτι σας φροντίζουν έμπειροι και αξιόπιστοι επαγγελματίες.

Καθορίζοντας την ισορροπία με τον δικό σας τρόπο

Όταν ψάχνετε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ως νέα μαμά, η Very Well Family σημειώνει ότι είναι απαραίτητο να βρείτε τον δικό σας ορισμό της ισορροπίας. Το να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους είναι ένα βασικό μέρος αυτού, σύμφωνα με την ανάρτηση, καθώς το να χάσετε μια δραστηριότητα με το παιδί σας λόγω δουλειάς δεν σημαίνει ότι είστε κακός γονέας.

Ενώ κάποιοι μπορεί να βρουν ισορροπία στην εργασία με μερική απασχόληση, άλλοι μπορεί να επιλέξουν να εφαρμόσουν όρια με την αποσύνδεση από την εργασία ενώ βρίσκεστε στο σπίτι. Ανεξάρτητα από αυτό, η Very Well Family επισημαίνει ότι ο ορισμός σας θα ποικίλλει με βάση διάφορους παράγοντες – συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς, του επιπέδου υποστήριξης, των επιθυμιών και των προτεραιοτήτων σας, και τονίζει τη σημασία του να συνεχίσετε να επαναπροσδιορίζετε τον ορισμό της ισορροπίας όσο περνάει ο καιρός.

Το Parents.com σημειώνει ότι το να παραμένετε συνδεδεμένοι με τα παιδιά σας — ακόμα κι αν δεν είστε μαζί, μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να διευκολύνετε τη μετάβαση και μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ενώ μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας προσβάσιμο στον φροντιστή του παιδιού σας όλη την ημέρα, κρατώντας το τηλέφωνό σας κοντά, το Parents.com συνιστά να κρεμάτε φωτογραφίες της οικογένειάς σας στη δουλειά, να ηχογραφείτε τον εαυτό σας να μιλάει ή να τραγουδά σε ένα βίντεο ή να ηχογραφεί τη φωνή σας διαβάζοντας ένα παιδικό βιβλίο. «Κατά τα διαλείμματα στη δουλειά, τηλεφωνήστε στο παιδί σας. Το να την ακούς μπορεί να σε βοηθήσει να περάσεις μια δύσκολη μέρα και θα νιώσει παρηγοριά όταν ξέρεις ότι είσαι κοντά», προτείνει η ανάρτηση, τονίζοντας μια παρηγορητική μορφή υποστήριξης που μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση στο να γίνεις εργαζόμενη μαμά.

Γυναίκα κάθεται σε μια γωνία ενός καναπέ και εργάζεται σε ένα φορητό υπολογιστή ενώ η κόρη της πηδά πάνω κάτω δίπλα της

Το να βρείτε το αυλάκι σας ως νέα εργαζόμενη μαμά μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν πρόκειται να βρείτε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ωστόσο, η εύρεση της σωστής ισορροπίας για εσάς είναι απαραίτητη, ενώ η εύρεση υποστήριξης — από ποιοτική παιδική φροντίδα μέχρι επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού — μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά.

Εγγραφείτε στη λίστα εργαζόμενων μαμάς

Γίνετε μέλος της ομάδας Working Mom και λάβετε υποστήριξη και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ευδοκιμήσετε! Οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη μου με πόρους και εκτυπώσιμα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar