Η Υποτιμημένη Ζώνη της Πυξίδας Ελευθερίας

0
Η Υποτιμημένη Ζώνη της Πυξίδας Ελευθερίας

Πολλοί από τους πελάτες μου έχουν εκπλαγεί όταν έμαθαν ότι μισούσα να μιλάω και να γράφω στην αρχή. Όταν έκανα το συμβόλαιο για να γράψω το πρώτο μου βιβλίο, ενθουσιάστηκα—και μετά ένιωσα άρρωστος. χρονοτριβούσα. Πάλευα συνεχώς με περιοριστικές πεποιθήσεις. Ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω για να το διατηρήσω.

Στη γλώσσα Freedom Compass, θα έλεγα ότι η γραφή ήταν στη Ζώνη της Βαρνικής μου. Δεν μου άρεσε. Και παρόλο που δεν ήμουν κακός συγγραφέας, δεν ήμουν πολύ αποτελεσματικός συγγραφέας. Το γράψιμο δεν ήταν δουλειά υψηλού επιπέδου για μένα. Όμως κάτι άλλαξε.

Ο μεγαλύτερος μύθος για το Freedom Compass που συναντώ τακτικά από πελάτες είναι η υπόθεση ότι αντικατοπτρίζει μια μόνιμη πραγματικότητα. Δεν μένουμε ίδιοι, ούτε και οι δυνάμεις μας. Το Freedom Compass βασίζεται στις διαστάσεις του πάθος και ικανότητα. Το πάθος αντικατοπτρίζει πόσο απολαμβάνουμε τη δουλειά μας. Η επάρκεια αντανακλά την ικανότητά μας να υπερέχουμε. Και τα δύο μπορούν να αλλάξουν.

Αυτή είναι η αξία της πέμπτης ζώνης του Freedom Compass: της Ζώνης Ανάπτυξης. Είναι ακριβώς στη μέση της πυξίδας. Αυτή είναι η ζώνη όπου τοποθετούμε εργασία που προσπαθούμε να μεταφέρουμε στη Ζώνη Επιθυμιών μας. Και η σκόπιμη εστίαση στη δουλειά σε αυτή τη ζώνη μπορεί να κάνει τις μέρες μας πιο αποτελεσματικές και πιο ευχάριστες.

Υπάρχουν τέσσερις στρατηγικές που θα συνιστούσα να δοκιμάσετε καθώς προσπαθείτε να βελτιώσετε το πάθος σας και ικανότητα για κάθε είδους εργασία.

Ακούστε τη σκέψη σας.

Σκέψεις όπως Δεν τα πάω καλά με τους αριθμούς ή Δεν είμαι συγγραφέας δεν θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς. Κάθε φορά που λέω τις περιοριστικές πεποιθήσεις δυνατά χωρίς να το καταλαβαίνω, μια από τις κόρες μου αρέσει να απαντά: «Λοιπόν, μπαμπά, αν το λες αυτό». Εχει δίκιο. Οι σκέψεις που κάνουμε και λέμε αλλάζουν την πραγματικότητά μας.

Ξεκινήστε παρατηρώντας τη σκέψη σας γύρω από το πού θέλετε να αναπτυχθείτε. Αντικαθιστώ περιοριστικές πεποιθήσεις με λυτρωτικές αλήθειες. Αντί Δεν τα πάω καλά με τους αριθμούςδοκιμάστε Η προσοχή μου στη λεπτομέρεια με κάνει να μάθω τη βασική λογιστική που πρέπει να γνωρίζω. Αντί Δεν είμαι συγγραφέαςδοκιμάστε Το να μάθω να οργανώνω και να αποτυπώνω τις ιδέες μου θα βοηθήσει τους άλλους—και την επιχείρησή μου!

Ζήτα βοήθεια.

Ό,τι κι αν προσπαθείς να μάθεις, μπορείς να βρεις κάποιον πιο κάτω. Δεν χρειάζεται να είναι ο κορυφαίος ειδικός. Ο φίλος σας που γνωρίζει πραγματικά το Excel μπορεί να μην είναι σε θέση να μεταδώσει όλες τις λογιστικές γνώσεις ενός Οικονομικού Διευθυντή του Fortune-500, αλλά το να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε υπολογιστικά φύλλα θα μπορούσε να είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να χτίζετε δυναμική. Στη συνέχεια, όταν μάθετε τι μπορείτε, μπορείτε να αναζητήσετε άλλοι που μπορούν να σε πάνε παρακάτω.

Η εύρεση ανθρώπων που θα σας βοηθήσουν είναι μια άσκηση δικτύωσης και έρευνας. Ρωτήστε γύρω σας, να είστε συγκεκριμένοι για το τι θα θέλατε βοήθεια και πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαστεί. Σκεφτείτε να αποζημιώσετε τους άλλους για το χρόνο τους. Και ερευνήστε συγκεκριμένα μαθήματα ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσετε ανθρώπους σαν εσάς.

Φυσικά και ζούμε στην εποχή του διαδικτύου. Έμαθα τόσα πολλά για το fly fishing και την επισκευή και την αναβάθμιση του σκάφους μου από βίντεο YouTube και άτομα στις Ομάδες Facebook στις οποίες ανήκω. Πιστεύω στην αξία των συνομιλιών πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά πιστεύω επίσης στη μόχλευση των πόρων σας. Εξερευνήστε λοιπόν τι υπάρχει εκεί έξω.

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον κανόνα των 10.000 ωρών. Ορισμένοι υποστήριξαν τον ακριβή αριθμό ή παρουσίασαν εξαιρέσεις στον κανόνα. Αλλά εδώ είναι τι δεν αμφισβητείται: απομνημονεύουμε αυτό που εξασκούμε.

Αυτή η πραγματικότητα παράγει αποτελέσματα διπλής όψης. Εάν αποκτήσετε τη συνήθεια να τρέχετε με κακή φόρμα, θα πρέπει να διορθώσετε την πορεία σας για να μπορέσετε να γίνετε καλύτερος δρομέας. Γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχετε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει στην αρχή. Από την άλλη πλευρά, εάν εξασκείτε το τρέξιμο με καλή φόρμα κάθε μέρα, είναι βέβαιο ότι θα χτίσετε την ταχύτητα και την αντοχή σας.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που γνωρίζω είναι απασχολημένοι. Το να ζούμε με ένα πλήρες ημερολόγιο σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σκόπιμοι στην εξάσκηση των δεξιοτήτων που θέλουμε να βελτιώσουμε. Θα χρειαστεί προγραμματίστε αδιάλειπτα χρονικά διαστήματα. Και θα πρέπει να μείνετε μαζί του ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα.

Η βελτίωση απαιτεί προσπάθεια. Αλλά η καλή δουλειά απαιτεί πάντα προσπάθεια. Ακόμη και οι δραστηριότητές μου στο Desire Zone απαιτούν πολλή σκληρή δουλειά. Η επιδίωξη της αριστείας μπορεί να είναι δύσκολη. Η δημιουργική σκέψη μπορεί να είναι δύσκολη. Το να παίρνεις ρίσκα μπορεί να είναι δύσκολο. Η αποτελεσματική προετοιμασία μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν αγαπάμε τη δουλειά μας γιατί είναι εύκολη. Το αγαπάμε γιατί είναι ικανοποιητικό.

Επαναπλαισίωση της εργασίας.

Οι τρεις πρώτες στρατηγικές έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της επάρκειάς σας. Αυτό ήταν σκόπιμα. Θεωρώ ότι συχνά φοβόμαστε τις εργασίες επειδή δεν είμαστε ακόμη ικανοί. Είναι αργό. Μας κάνει να νιώθουμε ανίκανοι. Η αποτυχία είναι χρήσιμη, αλλά δεν έχει καλή αίσθηση. Αφημένοι στην τύχη μας, προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Όταν βελτιωνόμαστε, απολαμβάνουμε τη δουλειά περισσότερο. Η βελτίωση της επάρκειάς μας βελτιώνει επίσης το πάθος μας.

Αλλά μερικές φορές δεν είναι αρκετό. Εκεί μπαίνει το καδράρισμα. Το καδράρισμα είναι ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε τη δουλειά μας. Θα μπορούσαμε να δούμε την ψυχρή κλήση ως μια άβολη και εγωιστική διαδικασία. Ή θα μπορούσαμε να το δούμε ως μια ευκαιρία να συνδέσουμε ανθρώπους που έχουν ένα πραγματικό πρόβλημα με μια λύση που θα ανακουφίσει τον πόνο τους. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη διεξαγωγή αξιολογήσεων απόδοσης ως επίπονη και εξαντλητική. Ή θα μπορούσαμε να τους πλαισιώσουμε ως μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την επιτυχία της ομάδας μας και να συνεχίσουμε να την καθοδηγούμε ώστε να γίνουν οι συντελεστές που θέλουν να είναι.

Μια άλλη διάσταση του πλαισίου είναι η σύνδεση μικρότερων εργασιών με το μεγαλύτερο Γιατί. Οι αναφορές δαπανών σάς βοηθούν να εξασκήσετε τη διαφάνεια, να προωθήσετε την οικονομική υγεία και να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Η ανάλυση δεδομένων σάς βοηθά να λαμβάνετε καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις. Η ολοκλήρωση εγγραφών podcast σάς βοηθά να διευρύνετε το κοινό σας και να συνδεθείτε με μελλοντικούς πελάτες. Η συσχέτιση των καθημερινών εργασιών με στόχους μεγάλης εικόνας ενισχύει το κίνητρο.

Δεν θα βρουν όλες οι εργασίες το δρόμο προς τη Ζώνη Επιθυμιών σας. Είναι εντάξει. Γι‘ αυτό είναι η αντιπροσωπεία. Αλλά καθώς εξασκείτε αυτές τις τέσσερις στρατηγικές, θα παρατηρήσετε ότι η Πυξίδα Ελευθερίας σας αρχίζει να αλλάζει. Σήμερα, το γράψιμο και η ομιλία βρίσκονται στην καρδιά της Ζώνης Επιθυμιών μου και εργάζομαι πάνω σε νέες δεξιότητες στη Ζώνη Ανάπτυξης μου!

Τωρα ειναι η σειρα σου. Ρίξτε μια ματιά στο Freedom Compass σας. Επιλέξτε εργασία για να μετακινηθείτε στη Ζώνη Ανάπτυξης. Και, στη συνέχεια, αρχίστε να αξιοποιείτε αυτές τις στρατηγικές για να αλλάξετε την εργάσιμη ημέρα και την επιχείρησή σας.

Αποκάλυψη σύνδεσης υλικού: Μερικοί από τους συνδέσμους στην παραπάνω ανάρτηση είναι „συνδέσμοι θυγατρικών“. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και αγοράσετε το αντικείμενο, θα λάβουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Ανεξάρτητα από αυτό, προτείνουμε μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε και πιστεύουμε ότι θα προσθέσουν αξία στους αναγνώστες μας. Το αποκαλύπτουμε αυτό σύμφωνα με το 16 CFR της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, Μέρος 255: «Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar