Οι μεγαλύτερες τάσεις για τη βελτίωση του σπιτιού του 2023

0

Για πληροφορίες σχετικά με τις μεγαλύτερες τάσεις στην ανακαίνιση και τη βελτίωση των σπιτιών, ρίξτε μια ματιά στην Έκθεση Rated People Improvement Trends 2023

Καλώς ήλθατε στη φετινή έκθεση – την τέταρτη ετήσια έκδοση, και ελπίζουμε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη μέχρι τώρα.

Η φετινή έκδοση της αναφοράς Rated People Improvement Trends Home αξιοποιεί τα ιδιόκτητα δεδομένα μας και την έρευνά μας σε εθνικό επίπεδο και είναι γεμάτη πληροφορίες για ιδιοκτήτες σπιτιού, αγοραστές κατοικιών και εμπόρους.

Με συμβουλές για το πώς να ανακαινίσετε πιο οικονομικά και βιώσιμα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το πού υπάρχουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους εμπόρους, η έκθεση του 2023 θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όποιον θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις εργασίες ανακαίνισης σπιτιού φέτος.

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ

Για να δημιουργήσουμε τη φετινή αναφορά, αναλύσαμε περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας για βελτίωση σπιτιού που δημοσιεύτηκαν μέσω Βαθμολογημένα άτομα. Μιλήσαμε επίσης με χιλιάδες εμπόρους, ιδιοκτήτες και αγοραστές κατοικιών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – και αυτές είναι οι πέντε μεγαλύτερες τάσεις βελτίωσης σπιτιού για το 2023.

Οι μεγαλύτερες τάσεις για τη βελτίωση του σπιτιού του 2023

Τάση #1 – Ο «Κούρσα για το Διάστημα» τελείωσε

Εικόνα ενός άνδρα και μιας γυναίκας που κοιτάζουν σχέδια πάνω από ένα τραπέζι

Φέτος, μαζί με τα συνηθισμένα βασικά στοιχεία όπως η ζωγραφική και η διακόσμηση, οι νέες κουζίνες και τα μπάνια, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να δημιουργήσουν καλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, δωμάτιο-ντουλάπες, σάουνες, μπαρ στο σπίτι, αίθουσες παιχνιδιών και παιδότοπους. Η πανδημία σήμαινε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να προσαρμόσουν τα σπίτια τους σε νέους τρόπους διαβίωσης – από την εργασία στο σπίτι έως την εκπαίδευση στο σπίτι – αλλά φέτος, όλα θα έχουν να κάνουν με την ένεση της διασκέδασης στο σπίτι.

Οι βασικές τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού για το 2023 θα είναι οι γήινες χρωματικές παλέτες, οι καμπύλες γραμμές, ο βιοφιλικός σχεδιασμός και τα φυσικά υλικά. Το πράσινο, το μπεζ και το μπεζ θα είναι οι βασικές χρωματικές τάσεις και το σπαστό σχέδιο έχει πλέον σταθερά καταλάβει το ανοιχτό σχέδιο.

Τάση # 2 – Η συμπίεση για τη βελτίωση του σπιτιού

Εικόνα ντουλάπας με ρούχα σε μπεζ τόνους

Σε σύγκριση με το 2020, η ζήτηση για ανακαινίσεις σπιτιού και εμπόρων το 2022 ήταν ακόμα αυξημένη κατά 23%. Όμως, με το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και το αυξανόμενο κόστος ζωής, η ζήτηση μειώθηκε κατά 15% το 2022 σε σύγκριση με το 2021.

Φέτος, καθώς οι άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να περιορίσουν τις δαπάνες τους, λιγότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού σχεδιάζουν βελτιώσεις στο σπίτι – το 35% λέει ότι σίγουρα θα βελτιώσει τα σπίτια του, ποσοστό που μειώνεται από 52% το 2022 και το 26% λέει ότι είναι αβέβαιος.

Το κόστος των υλικών και το λειτουργικό κόστος για τους εμπόρους έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό θα συνεχίσει να ανεβάζει τις τιμές για οικιακές εργασίες το 2023. Εννέα στους 10 εμπόρους αναμένουν ότι το κόστος τους θα αυξηθεί περαιτέρω φέτος, και ως αποτέλεσμα 86 % των εμπόρων θα χρειαστεί να αυξήσουν τις τιμές τους για τους ιδιοκτήτες σπιτιού κατά μέσο όρο κατά 17%.

Εξαιτίας αυτού, σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (που σχεδιάζουν εργασία), ανησυχούν ότι δεν θα έχουν αρκετά χρήματα για να ολοκληρώσουν τα έργα που ήθελαν να κάνουν το 2023 και σχεδόν τρεις στους τέσσερις βρετανούς εμπόρους αναμένουν ότι θα εγκαταλείψουν την εργασία τους λόγω το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Η κρίση κόστους ζωής επηρεάζει επίσης βασικές και έκτακτες εργασίες συντήρησης σπιτιού. Σχεδόν δύο στους τρεις ιδιοκτήτες σπιτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αναβάλουν τις βασικές εργασίες συντήρησης του σπιτιού φέτος. Από το 36% των ιδιοκτητών σπιτιού που εντόπισαν τουλάχιστον μία βασική εργασία συντήρησης σπιτιού που δεν θα μπορούν να κάνουν το 2023, ένας στους πέντε, που ισοδυναμεί με περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά, δεν θα μπορεί να επισκευάσει ή να επισκευάσει ο λέβητας τους, ο οποίος θα μπορούσε να είναι θανατηφόρος εάν μια βλάβη δεν ελεγχθεί. Και είναι σοκαριστικό, ένας στους 11 ιδιοκτήτες σπιτιού λέει ότι θα έπρεπε να μείνει χωρίς φαγητό εάν αντιμετώπιζε μια έκτακτη ανάγκη συντήρησης σπιτιού που δεν θα μπορούσε να αναβληθεί.

Τάση #3 – Οι ιδιοκτήτες σπιτιού ανακαινίζουν για να νικήσουν την αγορά ακινήτων

Εικόνα κουζίνας με ξύλινα εξαρτήματα και γκρίζους τοίχους

Με υψηλές τιμές ακινήτων και επιτόκια, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τώρα είτε να ανακαινίσουν το υπάρχον σπίτι τους είτε να αγοράσουν ένα ακίνητο που χρειάζεται δουλειά για να δημιουργήσουν το σπίτι των ονείρων τους με λιγότερα χρήματα. Σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες σπιτιού (που θα κάνουν εργασίες βελτίωσης σπιτιού φέτος) λένε ότι θα αναλάβουν ένα έργο πλήρους ανακαίνισης και ένα επιπλέον 23% δηλώνει ότι το εξετάζει.

Σχεδόν δύο στους τρεις εμπόρους αναμένουν να εργαστούν σε έργα ανακαίνισης το 2023 και πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι η ζήτηση για ανακαινίσεις θα αυξηθεί φέτος. Το κόστος των εργασιών βελτίωσης σπιτιού επηρεάζει τους τύπους θέσεων εργασίας που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Το 2021, θα κόστιζε περίπου 24.000 £ κατά μέσο όρο για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης ενός τρίκλινου ημικλινιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2023, το ίδιο έργο θα κοστίσει λίγο πάνω από 34.500 £, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανακαινίσεις έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 10.000 £ για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, ή 46%, σε μόλις δύο χρόνια.

Τάση #4 – Οι ιδιοκτήτες κατοικιών στρέφονται σε οικολογικές βελτιώσεις κατοικιών για εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ενέργειας

Εικόνα ενός σπιτιού με ηλιακούς συλλέκτες

Με την αύξηση των τιμών της ενέργειας, σχεδόν τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο λένε ότι θα χρησιμοποιούν λιγότερο τη θέρμανση τους το 2023 και η ζήτηση για οικολογικές βελτιώσεις στο σπίτι είναι σε υψηλό επίπεδο, καθώς περισσότεροι ιδιοκτήτες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος των λογαριασμών ενέργειας τους. Η ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες έχει αυξηθεί κατά 222% σε μόλις δύο χρόνια και η θερμομόνωση αυξήθηκε κατά 143%.

Εννέα στους 10 ιδιοκτήτες σπιτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να προσαρμόσουν τα σπίτια τους για να τα κάνουν πιο ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον το 2023 και οι μισοί ιδιοκτήτες κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο λένε ότι η εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς τους είναι το μεγαλύτερο κίνητρό τους για την εγκατάσταση οικολογικών βελτιώσεων στο σπίτι.

Οκτώ στους 10 εμπόρους σχεδιάζουν επίσης να είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον το 2023 και είναι οι ηλεκτρολόγοι, οι εργάτες και οι τεχνίτες μπάνιου που πρωτοστατούν, με τουλάχιστον το 75% των εμπόρων σε αυτά τα επαγγέλματα να αναζητούν τρόπους να εργάζονται πιο βιώσιμα φέτος.

Περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν επίσης βιώσιμους τρόπους για να ανακαινίσουν και να προσαρμόσουν τα σπίτια τους για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους στον πλανήτη και να εξοικονομήσουν χρήματα στη διαδικασία. Οι «ενημερώσεις μερών», όπως η αντικατάσταση των πορτών της κουζίνας αντί να ξεσκίζουν ολόκληρη την κουζίνα, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και το 70% των εμπόρων πιστεύει ότι η ζήτηση για ενημερώσεις ανταλλακτικών θα αυξηθεί το 2023.

Τάση #5 – Το επάγγελμα του εμπορίου είναι πλέον η κορυφαία επιλογή για άτομα που επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα

Οι αναζητήσεις στο Google για «αλλαγή καριέρας» αυξήθηκαν κατά 38% τα τελευταία δύο χρόνια και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν τώρα να βλέπουν τις προσοδοφόρες ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες στον κλάδο των εμπορικών συναλλαγών. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ενδιαφερόταν τώρα να εργαστεί ως έμπορος και περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν καριέρα το 2023 αναζητούν να εργαστούν ως έμποροι σε οποιαδήποτε άλλη γραμμή εργασίας.

Δεδομένου ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού γίνονται αισθητές σε ολόκληρο τον κλάδο, οι ευκαιρίες στα επαγγέλματα είναι τεράστιες. Ένας στους τρεις εμπόρους που εργάζονται αυτήν τη στιγμή λένε ότι άλλαξαν καριέρα για να εργαστούν στο επάγγελμά τους και σχεδόν δύο στους τρεις λένε ότι πλέον κερδίζουν περισσότερα χρήματα ως έμπορος από ό,τι στην προηγούμενη καριέρα τους.

Σχεδόν εννέα στους 10 εμπόρους πιστεύουν ότι περισσότεροι νέοι θα πρέπει επίσης να σκεφτούν μια επαγγελματική σταδιοδρομία – αλλά λίγο λιγότεροι από τους μισούς ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο λένε ότι δεν τους προσφέρθηκε επαγγελματική σταδιοδρομία στις συμβουλές σταδιοδρομίας τους όταν ήταν στο σχολείο. Θετικά, ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αρχίσουν να αλλάζουν για τη νεότερη γενιά, καθώς σημειώθηκε αύξηση 40% στην επαγγελματική κατάρτιση και τις εγγραφές το 2022.

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar