Ο λιγότερο ακριβός, πιο πολύτιμος τρόπος για να επενδύσετε στην ομάδα σας

0
Ο λιγότερο ακριβός, πιο πολύτιμος τρόπος για να επενδύσετε στην ομάδα σας

Ως μέρος της δικής μας Πρόγραμμα BusinessAccelerator®, πραγματοποιώ εβδομαδιαίες κλήσεις καθοδήγησης Q&A με οποιονδήποτε πελάτη θέλει να έρθει μαζί μας τη Δευτέρα το πρωί. Λατρεύω αυτές τις κλήσεις. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι να μπορώ να αντιμετωπίζω άμεσα τα πραγματικά, μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μου. Σχεδόν κάθε εβδομάδα, λαμβάνω μια ερώτηση όπως αυτή: «Ένα από τα μέλη της ομάδας μου είναι δύσκολο. Τι πρέπει να κάνω?“

Οι λεπτομέρειες φαίνονται διαφορετικές. Ίσως είναι πρόβλημα με παθητική επιθετικότητα ή κουτσομπολιά. Ίσως δεν δίνουν αποτελέσματα. Ίσως αποτυγχάνουν να ασκήσουν την ιδιοκτησία. Ίσως διαχειρίζονται κακώς τις ευθύνες τους. Πίσω από κάθε παράδειγμα κρύβεται μια προβληματική συμπεριφορά.

Οι πελάτες μου συχνά σκίζονται. Νοιάζονται για τα μέλη της ομάδας τους και εκτιμούν αυτό που έχουν να προσφέρουν αυτοί οι συνεισφέροντες, ειδικά αν είναι στην εταιρεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως η προβληματική συμπεριφορά υπονομεύει την απόδοση και βλάπτει την ομάδα.

Η πρώτη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι η βολή. Είναι προπονητική.

Προπονώντας την ομάδα σας αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ηγεσίας. Για να το κάνετε αποτελεσματικά, πρέπει να εξαγοραστείτε σε τρεις πεποιθήσεις.

Πρώτα, πρέπει να πιστέψετε στην ωριμότητα του μέλους της ομάδας σας. Μερικές φορές δεν μιλάμε για δύσκολα πράγματα, γιατί υποθέτουμε ότι οι άλλοι δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Συνήθως όμως μπορούν. Η ενηλικίωση το απαιτεί.

Δεύτερον, πρέπει να πιστεύετε ότι το μέλος της ομάδας σας θέλει να είναι το καλύτερο που μπορεί. ΠΟΥ θέλει να ζήσουν στις χειρότερες εκδοχές του εαυτού τους; Όλοι έχουμε μια σκιώδη πλευρά. Αλλά φιλοδοξούμε να γίνουμε καλύτεροι. Φιλοδοξούμε για ανάπτυξη. Η πίστη σε αυτές τις ιδέες θέτει τις βάσεις για την εμπιστοσύνη που χρειάζεστε καθώς βαδίζετε σε αυτές τις συζητήσεις.

Τρίτον, πρέπει να υποθέσετε ότι δεν έχετε την πλήρη ιστορία. Οι καλοί ηγέτες ξεκινούν κάνοντας ερωτήσεις. Εδώ είναι μερικά που προτείνω να λάβετε υπόψη.

Τι συμβαίνει στην προσωπική τους ζωή;

Μερικές φορές, τα προβλήματα στην εργασία εξηγούνται από προβλήματα στο σπίτι. Απώλειες, ασθένειες, διαζύγιο και συζυγικά ζητήματα, προβλήματα με τον ύπνο ή την ανατροφή των παιδιών—όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην εργασία. Δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί στον διαχωρισμό όσο θέλουμε να προσποιούμαστε.

Επιβραδύνετε και σκεφτείτε τι γνωρίζετε. Τι έχουν αναφέρει σε εσάς ή στον διευθυντή τους; Αν δεν έχουν αναφέρει τίποτα, μάλλον ήρθε η ώρα να ρωτήσετε.

Ξεκινήστε αναφέροντας τις συγκεκριμένες αλλαγές που έχετε παρατηρήσει. Θα μπορούσατε να πείτε κάτι σαν, «Έχω παρατηρήσει ότι αργείτε στη δουλειά πολλές φορές κάθε εβδομάδα, παρόλο που δεν κάνατε ποτέ. Η ασφάλεια σας φαίνεται επίσης πιο κοντή. Είσαι καλά? Συμβαίνει κάτι στο σπίτι που το κουβαλάς μαζί σου στη δουλειά;»

Εάν το μέλος της ομάδας σας αποφύγει την ερώτηση ή επιλέξει να μην το μοιραστεί, είναι σημαντικό να σεβαστείτε το απόρρητό του. Μπορείτε να προχωρήσετε στην αποσαφήνιση των προσδοκιών σε αυτήν την περίπτωση. Αλλά αν ανακαλύψετε ότι το μέλος της ομάδας σας αντιμετωπίζει έναν σημαντικό αγώνα ζωής, προτείνω να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που θα κάνει την εργασία πιο διαχειρίσιμη. Θα μπορούσατε να τους απολύσετε, είναι αλήθεια. Αλλά η ικανοποίηση των αναγκών τους για μια σεζόν είναι σχεδόν πάντα πιο επικερδής από την εκ νέου πρόσληψη. Είναι επίσης συνήθως το σωστό.

Πώς μπορεί να μοιάζει αυτό το κατάλυμα; Μπορείτε να μειώσετε τον φόρτο εργασίας τους, προσδιορίζοντας την πιο ουσιαστική εργασία τους και αναθέτοντας την υπόλοιπη σε άλλα μέλη της ομάδας ή εξωτερικούς προμηθευτές. Μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να πάρουν μια προσωρινή άδεια απουσίας, δημιουργώντας ένα σχέδιο για να δέσουν την ομάδα μέχρι να επιστρέψουν. Μπορείτε να τους επιτρέψετε να εργάζονται από το σπίτι ή να έχουν μερικές ώρες άδεια κάθε εβδομάδα. Ρωτήστε τι πιστεύουν ότι θα ήταν χρήσιμο και λύστε το πρόβλημα μαζί.

Αυτή η αλλαγή θα πρέπει να διαρκέσει μόνο για μια σεζόν. Ο καθορισμός μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας στην αρχή όταν θα επανεξετάσετε την κατάσταση είναι χρήσιμος για να ξεκαθαρίσετε τις προσδοκίες σας.

Έχετε ξεκαθαρίσει τις προσδοκίες σας;

Οι πελάτες μου γνωρίζουν ότι πιστεύω στο να κάνω την ερώτηση, „Τι γίνεται με την ηγεσία σας που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα;“ Συχνά προβλήματα συμπεριφοράς προκύπτουν από την αποτυχία μας ως ηγέτες επικοινωνούν τις προσδοκίες.

Γνώριζε το μέλος της ομάδας σας περιμένατε να οδηγήσουν τη συνάντηση ή να καταλάβετε πώς θα έπρεπε να είναι αυτό; Έχετε πει ότι δεν ανέχεστε τα κουτσομπολιά στην εταιρεία σας; Είστε ξεκάθαροι σχετικά με τις μετρήσεις που καθορίζουν την επιτυχία;

Οι ομάδες μιμούνται τους αρχηγούς τους. Εάν θέλουμε οι ομάδες μας να αναλάβουν την κυριότητα τους όταν υστερούν, πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Μπορείτε να ξεκινήσετε λέγοντας κάτι σαν, «Συνειδητοποίησα ότι είχα μια προσδοκία που απέτυχα να επικοινωνήσω και δεν σας έβαλα να πετύχετε. Μπορούμε να μιλήσουμε για το τι θα ήθελα να δω να προχωρά και γιατί;».

Αυτή η προσέγγιση αποποινικοποιεί το αδίκημα. Οι ανείπωτες προσδοκίες δεν εκπληρώνονται. Η έκφραση τους σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε υπευθυνότητα προς τα εμπρός.

Ποιοι πόροι τους λείπουν;

Ως ηγέτες, μερικές φορές δημιουργούμε μια αδύνατη δυναμική για τα μέλη της ομάδας μας. Κλιμακώνουμε τις ευθύνες τους χωρίς να αυξάνουμε τους πόρους τους. Οι περισσότεροι μάνατζερ παραπονιούνται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο, χρήματα ή ανθρώπους. Δεν είναι όλες αυτές οι καταγγελίες αληθινές. Αλλά προτού κατηγορήσετε την απόδοση της ομάδας σας, κάντε έναν απολογισμό εάν έχετε παράσχει λογικούς πόρους για να επιτύχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την ερώτηση εάν . . .

  • Το μέλος της ομάδας σας έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο έργο.
  • οι αρμοδιότητες διαχείρισης έχουν αυξηθεί ή μετατοπιστεί.
  • είναι μια εποχή υψηλής πίεσης στον κλάδο σας.
  • παρατηρείτε ότι το μέλος της ομάδας σας έχει αρχίσει να εργάζεται πολύ περισσότερες ώρες.

Είναι δουλειά σου να τροφοδοτήστε τις προτεραιότητές σας. Εάν το μέλος της ομάδας σας δεν διαθέτει πόρους, ξεκινήστε επαναξιολογώντας τις προτεραιότητες για τις οποίες είναι υπεύθυνο. Εάν αποφασίσετε ότι είναι όλα σημαντικά, δημιουργήστε μια στρατηγική για το πώς να βεβαιωθείτε ότι διανέμονται εύλογα.

Ποιος είναι ο δρόμος προς τη βελτίωση;

Εάν έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο στο Ανθρώπινο Δυναμικό, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τον όρο «Σχέδιο Βελτίωσης Απόδοσης». Είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Περιγράφει τη σταδιακή βελτίωση που περιμένετε να δείτε στην απόδοση του μέλους της ομάδας σας με την πάροδο του χρόνου.

Τα ορόσημα που θα συμπεριλάβετε θα διαφέρουν από κατάσταση σε κατάσταση. Θα πρέπει όμως να είναι συγκεκριμένα και μετρήσιμα όταν είναι δυνατόν.

Όταν βάζετε κάποιον σε ένα Σχέδιο Βελτίωσης Απόδοσης, είναι σημαντικό να τεκμηριώνετε προσεκτικά περιπτώσεις επιτυχίας ή αποτυχίας στην ικανοποίηση αυτών των προσδοκιών. Εάν αποφασίσετε να απολύσετε έναν υπάλληλο, αυτό το είδος τεκμηρίωσης μπορεί να σας προστατεύσει από νομικές ενέργειες.

Μόλις δημιουργηθεί ένα Σχέδιο Βελτίωσης Απόδοσης, θα πρέπει να το επισκέπτεστε ξανά τακτικά. Δημιουργήστε την προσδοκία ότι η αρχική σας αντιπαράθεση είναι η αρχή μιας συνεχιζόμενης συνομιλίας. Εάν το μέλος της ομάδας σας πληροί αξιόπιστα τα κριτήρια αναφοράς του, έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί και εσείς έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε να εργάζεστε μαζί τους. Αν αποτύχουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μάλλον ήρθε η ώρα χωρίζουν οι δρόμοι.

Οι προπονητικές συνομιλίες είναι σπάνια εύκολες. Απαιτούν το θάρρος να πουν την αλήθεια και τη συμπόνια για να νοιαστούν. Αλλά είναι καλύτερο από το να ψάχνετε ατελείωτα για την τέλεια νέα πρόσληψη για την αναζήτηση της τέλειας ομάδας. Η τελειότητα είναι μια ψευδαίσθηση. Αλλά η ανάπτυξη είναι πάντα δυνατή.

Αποκάλυψη σύνδεσης υλικού: Μερικοί από τους συνδέσμους στην παραπάνω ανάρτηση είναι „συνδέσμοι θυγατρικών“. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και αγοράσετε το αντικείμενο, θα λάβουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Ανεξάρτητα από αυτό, προτείνουμε μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε και πιστεύουμε ότι θα προσθέσουν αξία στους αναγνώστες μας. Το αποκαλύπτουμε αυτό σύμφωνα με το 16 CFR της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, Μέρος 255: «Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar