Περισσότερες εργασίες παρά χρόνος; Άνοιξη Καθαρίστε τη λίστα εργασιών σας

0
Περισσότερες εργασίες παρά χρόνος;  Άνοιξη Καθαρίστε τη λίστα εργασιών σας

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου: Ανοιξιάτικος καθαρισμός. Είναι μια ετήσια παράδοση που πηγαίνει πίσω για πάντα, και οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε ένα κομμάτι της δράσης. Επτά στους δέκα Αμερικανούς συμμετέχω κάθε χρόνο.

Μπορείτε να βρείτε αμέτρητες λίστες ελέγχου ελατηρίου καθαρισμού, συμβουλές και συντομεύσεις. Αλλά οι περισσότερες από αυτές τις λίστες χάνουν το πιο ακατάστατο μέρος της ζωής μας: τις λίστες υποχρεώσεων.

Τίποτα δεν γεμίζει με άχρηστες πιθανότητες και δεν τελειώνει όπως ένα ημερολόγιο — πάρα πολλές επείγουσες αλλά ασήμαντες δραστηριότητες. ναι στα έργα των άλλων. προηγούμενες δεσμεύσεις που δεν ταιριάζουν στις παρούσες συνθήκες· συναντήσεις πρωινού, μεσημεριανές συναντήσεις και ραντεβού για δείπνο με πελάτες, συναδέλφους και παλιούς φίλους με τους οποίους δεν ήσασταν ποτέ κοντά στην αρχή.

Ανάμεσα στη δουλειά, τα παιδιά, τους φίλους, την εκκλησία και τη δική μας απελπισμένη ανάγκη για ύπνο, δεν υπάρχουν αρκετές ώρες. Παίρνουμε 168 την εβδομάδα, αλλά συνήθως νιώθουμε ότι προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα μισά.

Ώρα να καθαρίσετε αυτό το χάλι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πραγματικά μόνο πέντε βήματα για να βρείτε επιτέλους και να προστατέψετε το αναπνευστικό δωμάτιο που χρειάζεστε.

1. Ξεκαθαρίστε τις προτεραιότητές σας

Κάνουμε αυτό που εκτιμούμε. Μερικές φορές προσδιορίζουμε ως προτεραιότητες τις επιδιώξεις—διακοπές, οικογενειακά γεύματα, ξεκούραση το Σαββατοκύριακο. Εν τω μεταξύ, τα email μας αργά το βράδυ, τα παράθυρα που οδηγούν και τα ταραχώδη Σάββατα λένε μια διαφορετική ιστορία.

Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός της λίστας υποχρεώσεων σας ξεκινά με τον προβληματισμό σχετικά με αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Είναι η επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, η ολοκλήρωση ενός βασικού έργου στη δουλειά, ο περισσότερος χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα, η ενασχόληση με ένα νέο χόμπι; Αν είναι όλα τα παραπάνω, πώς κατατάσσονται;

Μόλις καθορίσετε τι πραγματικά εκτιμάτε, μπορείτε να αξιολογήσετε με ειλικρίνεια τι αξίζει να κάνετε και τι όχι.

2. Τροποποιήστε τη λίστα εργασιών και το ημερολόγιό σας

Μόλις μάθετε τις πραγματικές σας προτεραιότητες, μπορείτε να αρχίσετε να καθαρίζετε τα υπόλοιπα. Υπάρχουν τρεις πτυχές στη λίστα εργασιών και τη διαλογή ημερολογίου:

  • Προστατέψτε τα βασικά, διασφαλίζοντας ότι έχετε αρκετό χρόνο για τα απαραίτητα.
  • Καταργήστε όλα όσα δεν ταιριάζουν στην τρέχουσα λίστα προτεραιοτήτων σας.
  • Αναβάλετε και προγραμματίστε ξανά όλα τα σημαντικά-αλλά-όχι-επείγοντα πράγματα που απομένουν.

Πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε κάποιο κόστος για την επανεκτίμηση—ειδικά όταν εξετάζετε τι πρέπει να εξαλείψετε. Αλλά αν ακολουθήσετε, θα βιώσετε επίσης σημαντικά κέρδη. Θυμηθείτε, προσπαθείτε να αφήσετε χώρο για ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία. Το FOMO είναι αληθινό, αλλά δεν αξίζει και πολύ.

3. Δημιουργήστε μια λίστα που δεν πρέπει να κάνετε

Για να διατηρήσετε τις υποχρεώσεις σας καθαρές, χρειάζεστε μια λίστα με τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε. Η εργασία διαλογής που μόλις κάνατε θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αυτή τη λίστα αρκετά εύκολα. Έχετε ήδη προσδιορίσει τις προτεραιότητές σας, μαζί με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή από αυτές τις προτεραιότητες.

Επισημάνετε τυχόν αμφισβητούμενες δραστηριότητες ή δεσμεύσεις που ενδέχεται να εμφανιστούν ξανά. Συμπεριλάβετε συσκέψεις στο απόθεμά σας. Τώρα σαρώστε τη λίστα για οτιδήποτε είναι αρκετά σημαντικό ώστε να δηλώσετε επίσημα ότι δεν θα το κάνετε ή δεν θα το παρακολουθήσετε στο μέλλον. Τοποθετήστε αυτά τα στοιχεία στη δική τους λίστα κάτω από την κεφαλίδα „Λίστα που δεν πρέπει να κάνετε“. Τόσο απλό.

4. Δημιουργήστε την Ιδανική Εβδομάδα σας

Τώρα που οι υποχρεώσεις σας είναι καθαρές, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε κάποια δομή που θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας σε τάξη. Η μακροπρόθεσμη νίκη δεν είναι απλώς λιγότερες δεσμεύσεις. έχει τις σωστές δεσμεύσεις.

Δεδομένων των προτεραιοτήτων σας, πώς θα ήταν η Ιδανική Εβδομάδα σας; Μπορείτε να κάνετε λήψη του προτύπου Ideal Week για να ξεκινήσετε. Μπορείτε επίσης να λάβετε το ημερολόγιό σας και να αρχίσετε να μπλοκάρετε την ώρα ανάλογα. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να αρχίσετε να κρατάτε χρόνο για αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Χρησιμοποιήστε την Ideal Week για να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε συναντήσεις, χρόνο για έργα, διακοπές και πολλά άλλα. Η Courtney Baker και ο Joel Miller μίλησαν πρόσφατα πώς να χρησιμοποιήσετε μια Ιδανική Εβδομάδα στο podcast του BusinessAccelerator.

5. Διαχειριστείτε τη λογική σας με ένα καλομιλημένο όχι.

Αφού καθαρίσουμε τις λίστες εργασιών και τα ημερολόγιά μας και δημιουργήσουμε τη σειρά που τόσο χρειαζόμαστε, πρέπει να διατηρήσουμε αυτό που καθαρίσαμε. Το πιο σημαντικό εργαλείο για αυτήν την εργασία έχει μόνο δύο γράμματα. Είναι η λέξη όχι.

Δοκιμάστε αυτό για το μέγεθος: «Συγγνώμη. Θα ήθελα πολύ, αλλά για να τιμήσω τις υπάρχουσες δεσμεύσεις μου, θα πρέπει να πω όχι».

Μπορείτε να το διατυπώσετε με εκατό διαφορετικούς τρόπους, αλλά μια απάντηση όπως αυτή κάνει πολύ δουλειά. Όχι μόνο εκφράζει σεβασμό στο άτομο που κάνει το αίτημα, αλλά προστατεύει επίσης τον χρόνο που έχετε αφιερώσει στον εαυτό σας και σε άλλα άτομα που έχουν σημασία στη ζωή σας.

Ένα καλά ειπωμένο όχι χρησιμεύει για να κρατήσει έξω την ακαταστασία και να προστατεύσει τον χώρο που έχετε ήδη καθαρίσει. Και μην ξεχνάτε: Πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το βήμα στον εαυτό σας. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας και τις προτεραιότητές σας λέγοντας όχι όταν το χρειάζεται.

Μην αφήσετε αυτή τη σεζόν να σας ξεφύγει. Το πιο σημαντικό, μην το αφήσεις να ξεφύγει με τη ζωή που σου αξίζει και θέλεις να ζήσεις. Η άνοιξη καθαρίστε τη λίστα εργασιών σας και ανακτήστε πολύτιμο περιθώριο για τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Και αν χρειάζεστε λίγο κίνητρο, απλώς αναρωτηθείτε: Τι θα σας έκανε εφικτό αυτή την εβδομάδα η ανάκτηση του χρόνου σας;

Αποκάλυψη σύνδεσης υλικού: Μερικοί από τους συνδέσμους στην παραπάνω ανάρτηση είναι „συνδέσμοι θυγατρικών“. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και αγοράσετε το αντικείμενο, θα λάβουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Ανεξάρτητα από αυτό, προτείνουμε μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε και πιστεύουμε ότι θα προσθέσουν αξία στους αναγνώστες μας. Το αποκαλύπτουμε αυτό σύμφωνα με το 16 CFR της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, Μέρος 255: «Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar