Πώς μπορούν οι μαμάδες να ενημερώσουν το LinkedIn τους για να βρουν δουλειά

0
Πώς μπορούν οι μαμάδες να ενημερώσουν το LinkedIn τους για να βρουν δουλειά
ενημερώστε το linkedin για τις μητέρες να βρουν δουλειά μετά από ένα διάλειμμα σταδιοδρομίας

guestpost

Το να είσαι μητέρα είναι υπέροχο πράγμα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής και σχεδόν κάθε μαμά θα σας πει ότι τίποτα δεν είναι τόσο ικανοποιητικό από το να μεγαλώνεις ένα παιδί.

Η φροντίδα του μικρού σας είναι σαν μια δουλειά πλήρους απασχόλησης από μόνη της.

Πραγματικά.

Είναι το είδος της δουλειάς που είναι δύσκολο να συνδυαστεί με μια καριέρα εκτός σπιτιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές μαμάδες κάνουν ένα διάλειμμα σταδιοδρομίας για να επικεντρωθούν στο παιδί τους και επιστρέφουν στο εργατικό δυναμικό όταν είναι έτοιμες.

Ωστόσο, η επιστροφή στο εργατικό δυναμικό μετά από παρατεταμένη άδεια είναι συχνά δύσκολη, ακόμη και όταν είναι για έναν τόσο σημαντικό λόγο. Θα πρέπει να ανταγωνιστείτε με υποψήφιους που είναι πιθανώς πιο έμπειροι και έχουν σύγχρονες δεξιότητες.

Ως μαμά που θέλετε να επανέλθετε στο εργατικό δυναμικό, θα πρέπει να σκεφτείτε καινοτόμους τρόπους για να ξεχωρίσετε και να μείνετε μπροστά από άλλους υποψηφίους.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ενημερώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βελτιώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά.

ενημερώστε το linkedin για τις μητέρες να βρουν δουλειά μετά από ένα διάλειμμα σταδιοδρομίας

1. Ενημερώστε τις φωτογραφίες προφίλ σας στο LinkedIn

Η σελίδα προφίλ του λογαριασμού σας στο LinkedIn είναι η πρώτη εντύπωση που κάνετε, ειδικά σε έναν πιθανό εργοδότη.

Η φωτογραφία του προφίλ σας πρέπει να είναι μια πρόσφατη και επαγγελματική φωτογραφία του εαυτού σας. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι είστε ενεργοί και συμβαδίζετε με την εποχή.

Εάν δεν έχετε αυτήν τη στιγμή, μπορείτε εύκολα να τραβήξετε μια φωτογραφία με το smartphone σας. (Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε selfie.)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο ή να πάρετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας για να σας βοηθήσει να τραβήξετε μια επαγγελματική φωτογραφία του εαυτού σας.

Τραβήξτε μια αρκετά κοντινή φωτογραφία, από το επίπεδο του στήθους και πάνω.

Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό ή ελάχιστο φόντο για να διατηρήσετε την εστίαση σε εσάς.

Και τέλος, ντύσου ανάλογα με τον κλάδο σου. Εάν είστε δικηγόρος, δεν θα είναι πολύ πειστικό αν ντύνεστε σαν αγρότης και το αντίστροφο.

2. Ελέγξτε και επεξεργαστείτε την επικεφαλίδα σας

Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει συνεχώς. Πράγματα που δούλευαν πριν από χρόνια δεν λειτουργούν πια. Και αυτό ισχύει για τους τίτλους του LinkedIn.

Εάν επιστρέφετε στο εργατικό δυναμικό μετά από ένα μακρύ διάλειμμα, τα πράγματα που γνωρίζατε για τη σύνταξη των επικεφαλίδων του LinkedIn πιθανότατα δεν ισχύουν πλέον.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε μια δουλειά, πρέπει να ενημερωθείτε για το πώς Οι τίτλοι του LinkedIn γράφονται σήμερα.

Η επικεφαλίδα του LinkedIn πρέπει να περιγράφει το είδος της εργασίας που αναζητάτε με επαγγελματικό και μοναδικό τρόπο. Θα πρέπει επίσης να ενημερώνει τους πιθανούς εργοδότες τι μπορείτε να τους προσφέρετε.

Ένας καλός τίτλος πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

«Ανώτερος επαγγελματίας πωλήσεων και διαχείρισης λογαριασμού. Πούλησε κυριολεκτικά πάγο σε έναν Εσκιμώο!».

“Customer Success Manager – Αύξηση βαθμολογιών ικανοποίησης πελατών κατά 10%”

Δεν είναι μόνο συγκεκριμένα για το είδος της εργασίας που κάνετε, αλλά αναδεικνύουν επίσης τα αποτελέσματα και δείχνουν λίγη προσωπικότητα.

εργαζόμενη μαμά με παιδιά στο σπίτι

3. Αντιμετωπίστε το εργασιακό σας κενό/διάλειμμα σταδιοδρομίας

Δυστυχώς, δείχνει η έρευνα ότι οι εργαζόμενες μητέρες θεωρούνται λιγότερο ικανές από τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά.

Δεν έχει νόημα, σωστά; Ξέρεις ότι δεν είναι έτσι, και πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά.

Λοιπόν τι κάνεις?

Μην χρησιμοποιείτε νέους τίτλους εργασίας στο LinkedIn προσαρμοσμένοι στις μητέρες του εργατικού δυναμικού ή στις μητέρες που έρχονται στο εργατικό δυναμικό.

Ενόψει μιας τέτοιας προκατάληψης, μπορεί να μην είναι σκόπιμο να αναφέρετε στο προφίλ σας ότι ο λόγος για τη διακοπή της καριέρας σας είναι η «φροντίδα» ή η «ανατροφή οικογένειας».

Αντίθετα, συνιστούμε να βάλετε οποιοδήποτε εθελοντική ή συμβουλευτική εργασία κάνατε κατά τη διάρκεια του κενού σταδιοδρομίας σας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Απλώς χρειάζεται να δείξει ότι ξοδέψατε τον χρόνο σας αποκτώντας κάποια μορφή εμπειρίας.

4. Ενημερώστε την ενότητα της εμπειρίας σας

Η ενότητα της εμπειρίας σας θα πρέπει να περιέχει μια σύντομη περιγραφή της πιο σχετικής επαγγελματικής σας εμπειρίας. Επίσης, συμπεριλάβετε οποιαδήποτε εμπειρία αποκτήσατε κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σας.

Εάν συνεργαστήκατε με μια γνωστή εταιρεία στο παρελθόν, μπορείτε να ενσωματώσετε μια σύντομη περιγραφή για να κάνετε το προφίλ σας να φαίνεται πιο εντυπωσιακό.

Επίσης, συμπεριλάβετε οποιαδήποτε εθελοντική εμπειρία που έχετε αποκτήσει και περιγράψτε πώς σας βοήθησε να αναπτύξετε μια δεξιότητα.

Το ίδιο ισχύει αν ξεκινήσατε μια επιχείρηση, συμμετείχατε σε ένα έργο ή κατείχατε θέση διοικητικού συμβουλίου σε έναν οργανισμό. Προσθέστε τα στην ενότητα της εμπειρίας σας και επισημάνετε πώς συνέβαλαν στην επαγγελματική σας εξέλιξη.

Εργαζομενη ΓΥΝΑΙΚΑ

5. Ζητήστε συστάσεις

Οι προτάσεις του LinkedIn είναι ένα από τα πιο υποχρησιμοποιημένα σημεία πώλησης οποιουδήποτε προφίλ. Μια σύσταση μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να βρείτε την επόμενη δουλειά σας ως εργαζόμενη μητέρα.

Χρησιμεύει ως απόδειξη ότι είστε πραγματικά αυτός που λέτε ότι είστε και οι θετικές συστάσεις είναι ένα συν στα βιβλία του διευθυντή προσλήψεων.

Χωρίς συστάσεις LinkedIn Ακόμη δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε εύκολα ζητήστε συστάσεις από άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε άτομα με τα οποία προσφέρατε εθελοντικά (ή ακόμα και άτομα με τα οποία ήσασταν στο PTA).

Αυτή η επιλογή βρίσκεται στην ενότητα «Δεξιότητες και εγκρίσεις» του προφίλ σας στο LinkedIn.

6. Ενημερώστε τους ανθρώπους ότι είστε ανοιχτοί στη δουλειά

Το επόμενο βήμα είναι να διαφημιστείτε και να ανακοινώσετε ότι ψάχνετε για δουλειά. Τούτου λεχθέντος, δεν χρειάζεται να πείτε σε κάθε ψυχή στο LinkedIn για τα θέματα της ανεργίας ή της καριέρας σας.

Συνιστούμε να ενημερώνετε μόνο τους υπεύθυνους προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες εργασίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στο προφίλ σας και να ενημερώσετε την καρτέλα „ανοιχτό σε“. ενημερώστε μόνο τους υπεύθυνους προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί στη δουλειά.

Βασικά Takeaways

Ως εργαζόμενη μητέρα, η επιστροφή στο εργατικό δυναμικό είναι ήδη αρκετά δύσκολη. Μην το κάνετε πιο δύσκολο με ένα κακώς διαμορφωμένο προφίλ LinkedIn.

Ενημερώστε το προφίλ σας στο LinkedIn με αυτές τις συμβουλές για να αυξήσετε δραστικά τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε.

Για να γίνετε προσηλωμένοι και να προσεγγίσετε την επόμενη δουλειά σας πιο γρήγορα και πιο εύκολα, μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε επαγγελματίες Υπηρεσίες σύνταξης προφίλ LinkedIn.

Εγγραφείτε στη λίστα εργαζόμενων μαμάς

Γίνετε μέλος της ομάδας Working Mom και λάβετε υποστήριξη και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ευδοκιμήσετε! Οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη μου με πόρους και εκτυπώσιμα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar