Πώς να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη για τις πολυάσχολες μαμάδες αυτές τις γιορτές

0
Πώς να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη για τις πολυάσχολες μαμάδες αυτές τις γιορτές

Είναι σπάνιο να βρεις μαμά που να μην έχει γεμάτα τα χέρια. Το να φροντίζετε τα παιδιά σας είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι μαμάδες βρίσκονται υπό πίεση.

Είναι εύκολο να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από την περίοδο των διακοπών με όλες τις προσδοκίες που πιστεύετε ότι πρέπει να ανταποκριθείτε. Οι διακοπές πρέπει να είναι μια μαγική στιγμή για εσάς και την οικογένειά σας για να δημιουργήσετε αναμνήσεις και να νιώσετε το πνεύμα στον αέρα. Μπορεί να αισθάνεται σαν μια τρομακτική εργασία να ταχυδακτυλουργεί τους ρόλους της μαμάς, της γυναίκας επιχειρηματία της ροκ σταρ, του ερωτευμένου συντρόφου και του θαυματουργού ταυτόχρονα.

Γι‘ αυτό είμαστε εδώ για εσάς μαμάδες με συμβουλές για να επιβιώσετε την περίοδο των γιορτών και να παραμείνετε παρούσες φέτος. Γνωρίζουμε ότι θέλετε να απολαύσετε το χρόνο σας με την οικογένειά σας και είναι εύκολο να παρασυρθείτε στη φασαρία της ζωής. Δοκιμάστε αυτές τις παρακάτω συμβουλές για να αλλάξετε τον τρόπο που κατακτάτε τις διακοπές.

6 τρόποι για να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη για τις μαμάδες - Συμβουλές για πολυάσχολες μαμάδες για να επιβιώσουν την περίοδο των διακοπών

6 τρόποι για να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη για τις μαμάδες – Συμβουλές για πολυάσχολες μαμάδες για να επιβιώσουν την περίοδο των διακοπών

Δημιουργήστε έναν χώρο μαμά-ζεν

Οι μαμάδες έχουν πολλά να κάνουν ταχυδακτυλουργικά και είστε σούπερ γυναίκες γι‘ αυτό! Και εσείς αξίζει να επιστρέψετε στο σπίτι σε έναν χαλαρωτικό χώρο και να χαλαρώσετε από την ημέρα. Για πολλές μητέρες που εργάζονται στο σπίτι, αυτή η ισορροπία θα είναι διαφορετική, επειδή αρχικά βρίσκεστε μέσα στο σπίτι όλη την ημέρα.

Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε όχι, το σπίτι είναι όπου οι μαμάδες αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας φροντίζοντας τα παιδιά τους. Όπως γνωρίζουν όλες οι μαμάδες, είναι εύκολο να αισθάνεσαι ότι το σπίτι σου έχει κατακλυστεί από τα παιδιά και τα παιχνίδια σου. Ο πραγματικός χρόνος «ενηλίκων» μπορεί να χαθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό για τις μαμάδες να έχουν τον δικό σας χώρο για να αποσυρθούν στο σπίτι. Σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά από τα δώρα μας για την αυτοφροντίδα ως τις τελευταίες πινελιές στον χώρο χαλάρωσής σας.

Ο χώρος ζεν σας πρέπει να είναι εκεί που νιώθετε πιο άνετα στο σπίτι σας. Εάν αγαπάτε την κύρια κρεβατοκάμαρά σας, ίσως η προσθήκη ενός ημερήσιου δωματίου θα είναι η τέλεια ερημιά για να ξεφύγετε για λίγο χρόνο μόνοι σας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, η μετατροπή ενός από τα δωμάτιά σας σε αίθουσα γιόγκα θα σας δώσει τον χώρο για διαλογισμό, κίνηση του σώματός σας και επαναφόρτιση χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Η εύκολη πρόσβαση σάς επιτρέπει να αφήσετε τη δουλειά σας ως μαμά για λίγο και να επιστρέψετε με ευκολία. Είτε χρειάζεται να εγκαταστήσετε νέους ορόφους για ένα στούντιο γιόγκα, να προσθέσετε μια κλειστή αυλή στο πίσω μέρος για να περάσουν τα παιδιά ή μια γαλήνια όαση έξω από την κρεβατοκάμαρά σας, η επιστροφή χρημάτων και χρόνου στο σπίτι σας θα τονώσει την αξία του.

Προσθέτοντας το zen-room ή τον χώρο χαλάρωσης της επιλογής σας, καλωσορίζετε την ηρεμία στο σπίτι σας. Για να χρηματοδοτήσετε ανακαινίσεις όπως αυτές, σκεφτείτε αξιοποιώντας τα ίδια κεφάλαια του σπιτιού σας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης των ιδίων κεφαλαίων του σπιτιού σας είναι ότι το κόστος εκπίπτει από τον φόρο όταν χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του σπιτιού σας. Χρησιμοποιείτε ουσιαστικά τη δικαιοσύνη που έχετε δημιουργήσει στο σπίτι σας για να επαναφέρετε αξία στο χώρο σας, κάτι που δεν θα ωφελήσει μόνο την ευημερία σας αλλά και το σπίτι σας μακροπρόθεσμα.

Η μετάβαση στο 2023 είναι να κάνετε προσθήκες ή προσαρμογές στη ζωή σας για να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και της οικογένειάς σας. Μπορεί να αποφασίσετε ότι πρέπει να αλλάξετε τη ροή του σπιτιού σας για να εξυπηρετήσετε καλύτερα εσάς και την οικογένειά σας καθώς μεγαλώνετε.

Κόψτε τις ανοησίες

Ας ρίξουμε μια ματιά φέτος στο πώς σας εξυπηρετούν οι παραδόσεις των διακοπών σας, εκτός από την αναμόρφωση της ζωής σας στο σπίτι. Τώρα είναι η ώρα να αναρωτηθείτε, ποιες παραδόσεις ανυπομονώ πραγματικά; Αυτά είναι που πρέπει να κρατήσετε!

Εάν η συμμετοχή στην ετήσια εορταστική συγκέντρωση προκαλεί στην οικογένειά σας περισσότερο άγχος παρά χαρά, ίσως παραλείψετε φέτος με μια ευγενική πτώση.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια νέα παράδοση με την πυρηνική οικογένεια σας, όπως να περπατήσετε στη γειτονιά σας και σε εκείνες που βρίσκονται κοντά για να δείτε τα χριστουγεννιάτικα φώτα και να πιείτε ζεστό κακάο ή μηλίτη.

Αντί να αναγκάζετε όλη την οικογένεια σε χρωματιστά ρούχα και να σέρνετε τους πάντες στο εμπορικό κέντρο για επαγγελματικές φωτογραφίες, σκεφτείτε μια φωτογράφιση στο σπίτι φέτος. Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις με ένα κλάσμα του κόστους, στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ρούχα και αντικείμενα που έχετε γύρω σας.

Επενδύστε σε ένα τρίποδο για να σταθεροποιήσετε το τηλέφωνο ή την κάμερά σας και να ποζάρετε την οικογένεια για ατομικά και ομαδικά πορτρέτα! Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα μπορεί να γίνει σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας ένα σκηνικό τόσο απλό όσο ένα παλιό σεντόνι και διακόσμηση διακοπών από όλο το σπίτι!

Επιπλέον, στις μέρες μας με την εξειδικευμένη τεχνολογία μας, το photoshoping ενός καλύτερου φόντου και η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι εύκολη.

Γυναίκα που γελά και κουβαλά το παιδί της σε μια παραλία

Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και κόψτε το επιπλέον άγχος των γιορτών, εξαλείφοντας πράγματα που δεν σας φέρνουν ευκολία ή χαρά φέτος. Η ομορφιά των παραδόσεων είναι ότι πάντα δημιουργείτε περισσότερα. Φέτος, φροντίστε να το κάνετε. Μην φοβάστε να τροποποιήσετε τις παλιές παραδόσεις για να ταιριάζουν καλύτερα στην αναπτυσσόμενη ζωή σας.

Είναι ολοένα και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια να γιορτάζετε μικρότερα ή να αλλάζετε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε τις γιορτές των εορτών.

Μην αισθάνεστε ένοχοι που κάνετε ένα βήμα πίσω φέτος από τις συνηθισμένες γιορτές σας. Οι αμέτρητες κοινωνικές συναναστροφές με την οικογένεια που δεν έχετε δει εδώ και καιρό μπορεί πραγματικά να βαρύνουν έναν άνθρωπο. Εξοικονομήστε την μπαταρία του social social σας και επιλέξτε ποιες γιορτές είναι πιο σημαντικές για εσάς.

Δημιουργήστε αναμνήσεις στο σπίτι

Χρησιμοποιήστε το χώρο στο σπίτι σας για να γιορτάσετε με τα παιδιά σας και να δημιουργήσετε παραδόσεις. Ίσως θα είναι μια βραδιά κινηματογράφου μπροστά στο τζάκι με ζεστό κακάο, μια οικογενειακή χιονοπόλεμο, ψήσιμο μπισκότων και γλάσο ή ένα πάρτι περιτυλίγματος δώρου.

Ειδικά αν τα παιδιά σας είναι μικρότερα, θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας για τα επόμενα χρόνια όταν κοιτάτε τις γιορτινές χειροτεχνίες, τα στολίδια και τα αναμνηστικά τους. Τραβήξτε όλες τις φωτογραφίες, φορέστε τα αντίστοιχα pj και θυμηθείτε τι είναι το πνεύμα των γιορτών. Μια μέρα που θα μεγαλώσουν και θα βγουν έξω από το σπίτι, θα χάσετε τις μέρες που θα τα έχετε πάντα κοντά.

οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια

Προγραμματίστε μια βραδιά ραντεβού

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο μόνο για εσάς και τον σύντροφό σας. Αφιερώστε χρόνο για να αποσυνδέσετε την πρίζα και να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου. Αυτό θα σας δώσει και στους δύο την ευκαιρία να απαλλαγείτε από το άγχος από τη φασαρία και τη φασαρία των διακοπών. Συχνά, το να περνάς χρόνο πρόσωπο με πρόσωπο με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.

Κάτι τόσο απλό όπως το δείπνο σε ένα από τα αγαπημένα σας εστιατόρια, η θέαση ενός παιχνιδιού ή η περιπέτεια στο πατινάζ στον πάγο μπορεί να έχει τόσο μεγάλο νόημα. Πάρτε μερικές συμβουλές από τη συλλογή ιδεών για τη νύχτα ραντεβού γονέων για έμπνευση. Ο μόνος κανόνας… όχι παιδιά!

Το σημαντικό μέρος είναι ότι το ραντεβού σας είναι μόνο για εσάς τους δύο. Και οι δύο ταχυδακτυλουργείτε πολύ μεταξύ της εργασίας και των παιδιών σας. Αφήστε αυτό να είναι χρόνος για να ανταποδώσετε τον εαυτό σας και τη σχέση. Το ρητό βασιλεύει, δεν μπορείς να χύσεις από ένα άδειο φλιτζάνι.

Μοιραστείτε το βάρος

Οι διακοπές είναι η τέλεια στιγμή για να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας. Φέτος, μοιραστείτε την ευθύνη της αγοράς και της προσφοράς δώρων. Για να εμπνευστείτε με ιδέες για όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ανατρέξτε στον Οδηγό δώρων διακοπών 2022 για όλους στη λίστα σας. Εξετάσαμε τις πιο καυτές τάσεις για όλες τις ηλικίες, οπότε είναι σίγουρο ότι θα γίνετε καταπληκτικός δωρητής δώρων φέτος!

Με πληρεξούσιο, θα πρέπει να συμφωνήσετε να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας ως ομάδα. Σχεδιάζοντας εκ των προτέρων τι να αγοράσετε, θα αποτρέψετε τις υπερβολικές δαπάνες και την αγορά αντικειμένων που δεν είναι πραγματικά απαραίτητα. Το να κάνετε αυτή τη συζήτηση με τον σύντροφό σας σας βοηθά να παραμείνετε στην ίδια σελίδα και ελπίζουμε να σας αποτρέψει από το να αγοράσετε και οι δύο το ίδιο δώρο δύο φορές.

Μετά τις διακοπές, θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας, καθώς η σύνδεση και ο δεσμός σας θα είναι πιο ισχυροί παρά τεταμένοι λόγω του άγχους των γιορτών. Είναι πιο εύκολο να συνεργαστείτε και να κατακτήσετε, παρά να παρασυρθείτε από διαφωνίες.

εργαζόμενη μαμά και κόρη στο φορητό υπολογιστή

Γνωρίζουμε ότι οι μαμάδες φροντίζουν τους πάντες, αλλά είναι σημαντικό να προσέχετε και τον εαυτό σας. Αν είσαι κουρασμένος η εργαζόμενη μαμά ανησυχούσε για αυτές τις γιορτές, μη φοβάσαι άλλο. Μοιραζόμαστε πολλές εξαιρετικές συμβουλές και τρόπους κάνουν τη ζωή πιο εύκολη για τις μαμάδες. Με τις συμβουλές μας θα διασφαλίσουμε ότι η οικογένειά σας θα έχει ευχάριστες, εύκολες διακοπές. Ίσως αποφασίσετε να διατηρήσετε μερικές από αυτές τις παραδόσεις για τα επόμενα χρόνια!

Θέλετε περισσότερη βοήθεια για τις διακοπές;

Αποκτήστε το Ημερολόγιο Προσέλευσης Αντίστροφης μέτρησης και Δραστηριοτήτων για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα-Αντίστροφημέτρηση-και-Χριστουγεννιάτικες-Δραστηριότητες

Αποκτήστε αυτά τα εκτυπώσιμα εδώ!


Πιάσε τις επιβεβαιώσεις σου τώρα!

Εγγραφείτε στη λίστα email και θα σας στείλουμε αμέσως αυτές τις επιβεβαιώσεις για εργαζόμενες μαμάδες!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar