Πώς να ξεκινήσετε ένα Stuck Project

0
Πώς να ξεκινήσετε ένα Stuck Project

Έχετε κολλήσει ποτέ σε κάποιο σημαντικό έργο; Έχετε μια μεγάλη ιδέα, ξέρετε ότι θα είναι εξαιρετική για την επαγγελματική ή την προσωπική σας ζωή, αλλά δεν μπορείτε να προχωρήσετε; Ναι, συμβαίνει και σε μένα συνέχεια.

Το να χάνουμε τους στόχους μας δεν είναι υπέροχο συναίσθημα.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, είναι φυσικό να εξετάζουμε τα έργα που έχουν σταματήσει και τους τριμηνιαίους και ετήσιους στόχους που έχασαν το σημάδι και να αναρωτιόμαστε πού κόλλησαν. Αλλά επιτρέψτε μου να σας ενθαρρύνω: ακόμη και αν απομένουν λίγες μόνο εβδομάδες για το έτος, είναι δυνατό να προχωρήσετε αυτά τα κολλημένα έργα. Μπορεί ακόμη και να βγάλετε νοκ άουτ μερικούς από αυτούς πριν τελειώσει η χρονιά.

Το Hack που χρησιμοποιώ για να αποκτήσω έλξη και να κινηθώ

Τι κάνετε λοιπόν όταν κολλάει η δουλειά σας; Υπάρχουν πιθανώς ένα εκατομμύριο τρόποι για να αποκτήσετε έλξη και να κινηθείτε, αλλά εδώ είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα για μένα. Είναι ένα απλό hack που χρησιμοποιώ κάθε φορά που ξεκινάω ένα μεγάλο έργο.

Δημιουργώ κάτι που με βοηθά να οπτικοποιήσω το ολοκληρωμένο έργο. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Όταν ήθελα να ξεκινήσω ένα podcast, ξεκίνησα δημιουργώντας το εξώφυλλο του άλμπουμ.
  • Όταν ήθελα να δημοσιεύσω ένα #1 Νιου Γιορκ Ταιμς βιβλίο μπεστ σέλερ, χλεύασα μια σελίδα από το ΤΩΡΑ λίστα μπεστ σέλερ με το βιβλίο μου στην κορυφαία θέση για να κρεμάσω στο γραφείο μου.
  • Όταν ήθελα να φτιάξω το αμαξάκι μου, εκτύπωσα ένα τρισδιάστατο μοντέλο του τελειωμένου κτιρίου.
  • Όταν ήθελα να ηγηθώ σε μια υποχώρηση στρατηγικού σχεδιασμού για την ομάδα μου, θα έβαζα τον σχεδιαστή μου να δημιουργήσει ένα εξώφυλλο βιβλίου για την ατζέντα και το σημειωματάριο.

Γιατί λειτουργεί αυτό; Απλός. Ένα οραματισμένο αποτέλεσμα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί. Αν δεν ξέρουμε πού πάμε, είναι αδύνατο να ξέρουμε τι χρειάζεται για να φτάσουμε. Αλλά αν μπορούμε να οπτικοποιήσουμε το τελικό προϊόν, έχουμε τουλάχιστον έξι πλεονεκτήματα που λειτουργούν υπέρ μας.

6 Πλεονεκτήματα της οπτικοποίησης του τελικού αποτελέσματος των στόχων και των έργων

1. Το κάνει αληθινό.

Είναι εύκολο τα όνειρά μας να ζουν στο κεφάλι μας. Αλλά υπάρχουν ένα εκατομμύριο περισπασμούς που μπορούν να τραβήξουν το μυαλό μας έτσι και αλλιώς κατά τη διάρκεια ημερών, εβδομάδων και μηνών. Ξαφνικά, αυτό το έργο που θέλαμε να ολοκληρώσουμε είναι ασαφές ή ακόμα και ξεχασμένο.
Όταν δημιουργούμε κάτι οπτικό, δίνει σχήμα στα όνειρά μας. Γίνεται πραγματικό πράγμα, όχι απλώς σκέψη. Και όσο πιο συναρπαστικό είναι το οπτικό, τόσο περισσότερο μπορούμε να συνδεθούμε συναισθηματικά με το έργο, κάτι που οδηγεί στο δεύτερο πλεονέκτημα.

2. Φουντώνει το πάθος.

Συνδέομαι με τη δουλειά μου σε πολύ συναισθηματικό επίπεδο. Η δουλειά που κάνω με πυροδοτεί. Η οπτικοποίηση μου δίνει τη δυνατότητα να εστιάσω αυτήν την ενέργεια σε ένα συγκεκριμένο έργο.
Όταν πραγματοποιούμε τα όνειρά μας, ενθουσιαζόμαστε. Αλλά μπορούμε να πάρουμε ένα τράνταγμα από αυτό το τροφοδοτικό στο μπροστινό μέρος δημιουργώντας κάτι που μας βοηθά να οπτικοποιήσουμε το τελικό προϊόν. Είναι ένας τρόπος να συνδεθούμε με το πάθος που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε και να παραμείνουμε στην πορεία.

3. Πυροδοτεί τη δημιουργικότητα.

Ένα ισχυρό οπτικό μπορεί να κάνει τους δημιουργικούς μας χυμούς να λειτουργήσουν όσο τίποτα άλλο. Γιατί; Γιατί το μυαλό μας δουλεύει πάντα.
Όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, το μυαλό μας προσπαθεί να βρει την απάντηση ακόμα κι όταν δεν εργαζόμαστε συνειδητά πάνω σε αυτό. Γι‘ αυτό μας έρχονται τέτοιες δολοφονικές ιδέες όταν είμαστε χαλαροί. Εάν δημιουργήσουμε μια συναισθηματικά συναρπαστική οπτική, θα ωθήσει το υποσυνείδητό μας να εργαστεί ακόμα κι αν μας αποσπάται η προσοχή. Η εικόνα λειτουργεί σαν μαγνήτης, τραβώντας τις σκέψεις μας πίσω στο έργο.

4. Επιβάλλει τη σαφήνεια.

Μερικές φορές η αναβλητικότητά μας σε ένα έργο σημαίνει ότι δεν το καταλαβαίνουμε ακόμη επαρκώς. Είναι δύσκολο να κάνεις ένα βήμα όταν δεν ξέρεις σε τι προχωράς.
Όταν κάνουμε τον κόπο να δημιουργήσουμε μια εικόνα, αναγκαζόμαστε να ορίσουμε τι επιδιώκουμε και αυτή η σαφήνεια οδηγεί σε οφέλη όχι μόνο για το πώς ξεκινάμε, αλλά και για το πώς παραμένουμε σε καλό δρόμο.

5. Ορίζει μια διαδρομή.

Αν δεν μπορώ να ορίσω τον στόχο, δεν υπάρχει περίπτωση να βρω τον τρόπο να τον φτάσω. Αλλά μόλις έχω σαφήνεια στο στόχο, συνήθως εμφανίζεται το μονοπάτι για να φτάσω εκεί.
Όταν δημιουργούμε μια συναρπαστική εικόνα, είναι σαν να δημιουργούμε τα οδικά σήματα που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους. Πρώτον, η σαφήνεια που παίρνουμε βοηθά στη δημιουργία του είδους της εσωτερικής λογικής που φωτίζει την πορεία μας. Και δεύτερον, μας δίνει τη δυνατότητα να εξαλείψουμε τα αδιέξοδα.

6. Ενθαρρύνει τη θετικότητα.

Κάντε κύλιση πίσω στη λίστα παραδειγμάτων στην αρχή. Κάθε ένα από αυτά τα έργα είχε τους δικούς του λόγους για τους οποίους δυσκολεύτηκα να προχωρήσω. Στην πραγματικότητα, λίγοι ένιωσαν κάτι παραπάνω από σκληρά. Αλλά η δημιουργία του εικαστικού άλλαξε τη δυναμική για μένα – και το κάνει κάθε φορά που το δοκιμάζω.
Όταν αναζητούμε κάτι αληθινό, για το οποίο είμαστε παθιασμένοι, που πυροδοτεί τη δημιουργικότητά μας, που έχουμε ορίσει με σαφήνεια και ότι ξέρουμε πώς να το φτάσουμε, είναι εύκολο να παραμείνουμε θετικοί στο ταξίδι. Και δεν είναι μόνο εύκολο να ξεκινήσεις, αλλά είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις επίσης.

Η δουλειά είναι δουλειά. Και τα μεγάλα έργα είναι πάντα δουλειά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμένουμε εκφοβισμένοι και κολλημένοι όταν σκεφτόμαστε πόσο μεγάλο και τρομακτικό μπορεί να είναι ένα έργο.

Η δημιουργία μιας ισχυρής οπτικής μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να αναλύσετε ένα έργο σε κάτι αντικειμενικό και διαχειρίσιμο, αλλά και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα και την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να το δείτε μέχρι την ολοκλήρωσή του. Αυτή η διαδικασία με βοηθάει συνεχώς.

Αποκάλυψη σύνδεσης υλικού: Μερικοί από τους συνδέσμους στην παραπάνω ανάρτηση είναι „συνδέσμοι θυγατρικών“. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και αγοράσετε το αντικείμενο, θα λάβουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Ανεξάρτητα από αυτό, προτείνουμε μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε και πιστεύουμε ότι θα προσθέσουν αξία στους αναγνώστες μας. Το αποκαλύπτουμε αυτό σύμφωνα με το 16 CFR της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, Μέρος 255: «Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar