Πώς να ράψετε ένα πορτοφόλι νομισμάτων με διπλό φερμουάρ

0
Πώς να ράψετε ένα πορτοφόλι νομισμάτων με διπλό φερμουάρ

Σήμερα στο HappiestCamper, σας παρουσιάζουμε Πώς να ράψετε ένα τσαντάκι με διπλό φερμουάρ! Πόσο χαριτωμένο είναι αυτό;! Αυτό το μικρό τσαντάκι είναι τέλειο για μετρητά και κέρματα ή άλλα μικροαντικείμενα που θέλετε να έχετε μαζί σας. Διαθέτει επίσης μπρελόκ, ώστε να μπορείτε να έχετε μερικά κλειδιά μαζί σας, ενώ διατηρείτε αυτό το μικρό τσαντάκι συμπαγές. Λατρεύω τα μικρά έργα ραπτικής όπως αυτό γιατί μπορείς να τα βγάλεις νοκ άουτ σε λιγότερο από μία ώρα και σου μένει κάτι πρακτικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμέσως. Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε πολλά από αυτά και να τα χαρίσετε ή ακόμα και να τα πουλήσετε. Διάλεξα ένα χαριτωμένο baby yoda ύφασμα που το σύνδεσα παρακάτω, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μονόχρωμο ή ό,τι τύπωμα θέλετε. Αυτό το έργο ραπτικής είναι εξαιρετικό για αρχάριους που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους με φερμουάρ. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το μικρό πορτοφόλι με ένα κλάσμα του κόστους αγοράς ενός από το κατάστημα. Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό έργο εξόρυξης απορριμμάτων εάν ο κάδος απορριμμάτων αρχίζει να ξεχειλίζει.

Λοιπόν, συγκεντρώστε τις προμήθειες ραπτικής σας και ας ξεκινήσουμε με αυτό το χαριτωμένο τσαντάκι με διπλό φερμουάρ για νομίσματα!

Πώς να ράψετε ένα διπλό πορτοφόλι για κέρματα με φερμουάρ

Τι θα χρειαστείτε:

Διπλό-φερμουάρ-Κέρμα-Πορτοφόλι-Προμήθειες

Λίστα περικοπής:

Κύριο ύφασμα:

 • (1) 6 ¼“ Π x 1 ¾“ Τ για μπροστινό πάνελ τσέπης (ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ)
 • (1) 6″ Π x 4 ¼“ Τ για πίσω πάνελ (ΔΙΕΠΕΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ)
 • (1) 2″ x 2″ για καρτέλα δακτυλίου
 • (2) 2 ½“ x 2″ μπροστινές γλωττίδες με φερμουάρ

Ύφασμα έμφασης:

 • (1) 6 ¼“ Π x 2 ¾“ Τ για το κάτω μέρος του μπροστινού πάνελ τσέπης (ΔΙΕΠΕΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ)

Ύφασμα επένδυσης:

 • (1) 6 ¼“ Π x 1 ¾“ Τ για μπροστινό πάνελ τσέπης
 • (1) 6 ¼“ Π x 2 ¾“ Τ για κάτω πάνελ μπροστινής τσέπης
 • (1) 6″ Π x 4 ¼“ Τ για μπροστινή τσέπη πίσω πάνελ
 • (2) Επένδυση κύριας θήκης 6″ Π x 4″ Τ

Διασύνδεση:

 • (1) 6” Π x 1 ½” Τ για μπροστινό πάνελ τσέπης
 • (1) 6″ Π x 2 ½“ Τ για κάτω πάνελ μπροστινής τσέπης
 • (1) 6” Π x 4” Τ για πίσω πάνελ

Πώς να ράψετε ένα πορτοφόλι νομισμάτων με διπλό φερμουάρ

σίδερο στη διεπαφή

Ξεκινήστε αυτό το μάθημα ράψιμο ενός πορτοφολιού με διπλό φερμουάρ, πλένοντας, στεγνώνοντας και σιδερώνοντας το ύφασμά σας. Αυτό βοηθά το ύφασμά σας να είναι απαλό και ευκολότερο να κοπεί. Λειτουργεί επίσης ως προσυρρίκνωση για το ύφασμά σας, έτσι ώστε οι βελονιές σας να μην μπερδεύονται την πρώτη φορά που πλένετε αυτό το μικρό τσαντάκι με νομίσματα. Μόλις το κάνετε αυτό, κόψτε όλα τα κομμάτια που χρειάζονται όπως αναφέρεται παραπάνω. Σιδερώστε στο SF101 Διασύνδεση στα 3 τεμάχια όπως σημειώθηκε παραπάνω.

διπλώστε ύφασμα για καρτέλα σε διπλό φερμουάρ τσαντάκι νομισμάτων

Μόλις το κάνετε αυτό, πάρτε το δαχτυλίδι 2″x2″ και τοποθετήστε το με λάθος πλευρά προς τα πάνω. Διπλώστε το στη μέση και πιέστε το ώστε να έχετε μια πτυχή στη μέση. Τώρα ανοίξτε και διπλώστε κάθε πλευρά στη μεσαία πτυχή, ώστε να φαίνεται έτσι.

καρτέλα βελονιάς

Τώρα σχετικά με το πώς να ράψετε μια διπλή τσάντα με φερμουάρ, διπλώστε την κεντρική πτυχή έτσι ώστε η επάνω και η κάτω άκρη να συναντώνται. Θα καταλήξετε με ένα κομμάτι πλάτους ½“ και μήκους 2″. Βάλε επάνω και στις δύο μακριές άκρες περίπου ⅛“ από την άκρη. Αφήνω στην άκρη. Δεν θα χρειαστείτε αυτό το κομμάτι μέχρι το τέλος.

Τοποθετήστε το κύριο φερμουάρ για την τσάντα με διπλό φερμουάρ

Στη συνέχεια, θα δουλέψουμε στο μικρότερο φερμουάρ. Κόψτε και τα δύο μεταλλικά στοπ από το φερμουάρ 5″ και προσθέστε γλωττίδες σε κάθε πλευρά χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που προτιμάτε, έτσι ώστε να καταλήξετε με ένα φερμουάρ με καρτέλες μήκους τουλάχιστον 6 ¼“. Κόψτε την περίσσεια από το πάνω και το κάτω μέρος των γλωττίδων έτσι ώστε ολόκληρη η λωρίδα να ταιριάζει με το πλάτος του φερμουάρ.

πάνελ τσέπης στρώσης και φερμουάρ

Τώρα σχετικά με το πώς να ράψετε ένα σεμινάριο ραπτικής τσάντας με διπλό φερμουάρ, τοποθετήστε το κάτω μέρος της μπροστινής τσέπης με τη δεξιά πλευρά προς τα πάνω. Ευθυγραμμίστε το φερμουάρ με καρτέλες 6 ¼“ που μόλις φτιάξατε με το επάνω μέρος του κάτω μέρους του πάνελ της μπροστινής τσέπης με το φερμουάρ προς τα κάτω. Τοποθετήστε την κάτω επένδυση του μπροστινού πάνελ τσέπης πάνω από το φερμουάρ, επίσης τη δεξιά πλευρά με την όψη προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε ένα πόδι με φερμουάρ για να ράψετε και τα 3 κομμάτια μεταξύ τους χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“.

τσεπάκι με διπλό φερμουάρ για κέρματα

Πιέστε και τις δύο πλευρές ανοιχτές με τις δεξιές πλευρές στραμμένες προς τα έξω και ρίξτε την επάνω βελονιά χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ⅛“.

Ευθυγραμμίστε το κάτω μέρος του επάνω μέρους του πάνελ της μπροστινής τσέπης (η δεξιά πλευρά στραμμένη προς τα κάτω) με την άκρη της ταινίας με φερμουάρ του πάνελ που μόλις φτιάξατε (η δεξιά πλευρά στραμμένη προς τα επάνω). Κλιπ στη θέση του.

Στη συνέχεια, σε αυτό το σεμινάριο πώς να ράψετε ένα διπλό τσαντάκι με φερμουάρ, αναποδογυρίστε το έτσι ώστε η πλευρά της επένδυσης να είναι τώρα στραμμένη προς τα επάνω. Κάντε το ίδιο όπως παραπάνω με την επάνω επένδυση του μπροστινού πάνελ τσέπης. Τοποθετήστε το με την όψη προς τα κάτω, ευθυγραμμίζοντας με την ανοιχτή άκρη της ταινίας με φερμουάρ. Κόψτε στη θέση του και ράψτε και τα 3 κομμάτια χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“.

Πιέστε και τις δύο επάνω πλευρές ανοιχτές όπως πριν, με τις δεξιές πλευρές στραμμένες προς τα έξω και ρίξτε την επάνω βελονιά χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ⅛“.

Κόψτε αυτό το κομμάτι του μπροστινού πάνελ που μόλις φτιάξατε, ώστε να έχει πλάτος 6″ και ύψος 4 ¼“. Τοποθετήστε το στο επάνω μέρος της επένδυσης του πίσω πλαισίου της μπροστινής τσέπης, και τα δύο με την όψη προς τα επάνω.

Τώρα σχετικά με το πώς να ράψετε ένα ράψιμο με διπλό τσαντάκι με φερμουάρ, απλώστε μαζί και τις 4 άκρες χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ⅛“. Τώρα έχετε ένα πλήρες μπροστινό πάνελ με λειτουργική τσέπη με φερμουάρ.

Τοποθετήστε το κύριο φερμουάρ με την όψη προς τα κάτω κατά μήκος της επάνω άκρης του πάνελ που μόλις φτιάξατε. Βρισκόμαστε περίπου στα μισά του δρόμου για το πώς να ράψετε ένα σεμινάριο ραπτικής τσάντας με διπλό φερμουάρ!

Τοποθετήστε ένα κύριο κομμάτι επένδυσης θήκης με την όψη προς τα κάτω από πάνω.

Τώρα σχετικά με το πώς να ράψετε ένα σεμινάριο ραπτικής τσάντας με διπλό φερμουάρ, ράψτε και τα τρία κομμάτια μεταξύ τους χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“ και πόδι με φερμουάρ. Ακριβώς όπως πριν, πιέστε ανοιχτό και βελονιά με ⅛“ περιθώριο ραφής.

Τοποθετήστε το κύριο ύφασμα του πίσω πλαισίου στην κορυφή, με την όψη προς τα κάτω ευθυγραμμίζοντας την επάνω άκρη με την ανοιχτή άκρη της ταινίας φερμουάρ παρακάτω. Κλιπ στη θέση του.

Αναποδογυρίστε το έτσι ώστε η πλευρά της επένδυσης να είναι τώρα στραμμένη προς τα επάνω. Τοποθετήστε τη δεύτερη κύρια επένδυση με την όψη προς τα κάτω ευθυγραμμίζοντας επίσης με την ανοιχτή άκρη της ταινίας με φερμουάρ. Κλιπ στη θέση του.

Ράψτε και τα 3 κομμάτια μαζί χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“. Ανοίξτε και τις δύο πλευρές, πιέστε και ράψτε όπως πριν, ώστε τώρα να έχετε ένα μπροστινό πάνελ με φόδρα μαζί με ένα πίσω πάνελ με επένδυση και στις δύο πλευρές του κύριου φερμουάρ.

Μετακινήστε το τράβηγμα του φερμουάρ στο κέντρο και μετά ράψτε την ταινία φερμουάρ μαζί σε αυτό το άκρο.

Κόψτε την ταινία με φερμουάρ και στις δύο πλευρές έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφη με το ύφασμα. Ταιριάξτε τα κομμάτια της επένδυσης μεταξύ τους (δεξιές πλευρές μαζί) και ταιριάξτε τα εξωτερικά κομμάτια μεταξύ τους (το πίσω πλαίσιο και το κομμάτι πάνελ μπροστινής τσέπης που φτιάξατε) επίσης τις δεξιές πλευρές μαζί. Σημάδεψε για άνοιγμα 2″ στα κομμάτια της επένδυσης. Κλιπ μέχρι τέρμα.

Διπλώστε στη μέση το κομμάτι της γλωττίδας του δακτυλίου που φτιάξατε νωρίτερα και τοποθετήστε το ανάμεσα στα εξωτερικά κομμάτια κοντά στη γλωττίδα με φερμουάρ. Οι ακατέργαστες άκρες πρέπει να είναι έξω με το τμήμα του λοβού να βρίσκεται μέσα στο σάντουιτς.

Ράψτε γύρω-γύρω (εκτός από το χώρο 2″ για το γύρισμα) χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“. Κόψτε τις γωνίες. Βάλτε τα δάχτυλά σας μέσα στην τρύπα και τραβήξτε το εξωτερικό κομμάτι μέσα. Συνεχίστε μέχρι το κομμάτι σας να βγει τώρα στη δεξιά πλευρά. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για να πιέσετε απαλά και τις 4 γωνίες. Πιέστε τα εξωτερικά κομμάτια.

Στη συνέχεια, σε αυτό το μάθημα ράψιμο ενός πορτοφολιού με διπλό φερμουάρ, ευθυγραμμίστε τα κομμάτια της οπής επένδυσης που είναι διπλωμένα και πιέστε ώστε να ταιριάζουν όσο καλύτερα μπορείτε. Σημειώστε μόλις το άνοιγμα σε κάθε πλευρά, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε εύκολα από πού να ξεκινήσετε και να σταματήσετε να ράβετε την τρύπα.

Ράψτε την οπή στροφής όσο το δυνατόν πιο κοντά στην άκρη. Σπρώξτε τη φόδρα στα εξωτερικά κομμάτια και σπρώξτε τις γωνίες με τα δάχτυλά σας.

Κλείστε το φερμουάρ και συνδέστε το δακτύλιο 1″ στη γλωττίδα. Τελειώσατε όλα!

Αν σας άρεσε να μάθετε πώς να ράβετε ένα τσαντάκι με διπλό φερμουάρ, φροντίστε να το καρφιτσώσετε στον αγαπημένο σας πίνακα Pinterest ή να το μοιραστείτε με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το απλό έργο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι θα τραβήξετε μια φωτογραφία μετά και θα μας επισημάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μας αρέσει να βλέπουμε τα υφάσματα και τις χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι!

Χρόνος προετοιμασίας
2 λεπτά

Ενεργός χρόνος
45 λεπτά

Συνολικός χρόνος
47 λεπτά

Δυσκολία
Ανετα

Εκτιμώμενο κόστος
10,00 $

Οδηγίες

 1. Κόψτε όλα τα κομμάτια που χρειάζονται όπως αναφέρεται παραπάνω. Σίδερο σε SF101 Διασύνδεση στα 3 τεμάχια όπως σημειώνεται.
 2. Πάρτε το δαχτυλίδι 2″x2″ και τοποθετήστε το με λάθος πλευρά προς τα πάνω. Διπλώστε το στη μέση και πιέστε έτσι ώστε να έχετε μια πτυχή στη μέση. Τώρα ανοίξτε και διπλώστε κάθε πλευρά μέχρι τη μεσαία πτυχή, ώστε να φαίνεται έτσι.
 3. Τώρα διπλώστε στην κεντρική πτυχή έτσι ώστε η επάνω και η κάτω ακμή να συναντηθούν. Θα καταλήξετε με ένα κομμάτι πλάτους ½“ και μήκους 2″. Βάλε επάνω και στις δύο μακριές άκρες περίπου ⅛“ από την άκρη. Αφήνω στην άκρη. Δεν θα χρειαστείτε αυτό το κομμάτι μέχρι το τέλος.
 4. Κόψτε και τα δύο μεταλλικά στοπ από το φερμουάρ 5″ και προσθέστε γλωττίδες σε κάθε πλευρά χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που προτιμάτε, έτσι ώστε να καταλήξετε με ένα φερμουάρ με καρτέλες μήκους τουλάχιστον 6 ¼“. Κόψτε την περίσσεια από πάνω και κάτω από τις γλωττίδες, έτσι ώστε ολόκληρη η λωρίδα να ταιριάζει με το πλάτος του φερμουάρ.
 5. Τοποθετήστε το κάτω μέρος του μπροστινού πάνελ τσέπης με τη δεξιά πλευρά προς τα πάνω. Ευθυγραμμίστε το φερμουάρ με καρτέλες 6 ¼“ που μόλις φτιάξατε με το επάνω μέρος του κάτω μέρους του πάνελ της μπροστινής τσέπης με το φερμουάρ προς τα κάτω. Τοποθετήστε την κάτω επένδυση του μπροστινού πάνελ τσέπης πάνω από το φερμουάρ, επίσης τη δεξιά πλευρά με την όψη προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε ένα πόδι με φερμουάρ για να ράψετε και τα 3 κομμάτια μεταξύ τους χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“.
 6. Πιέστε και τις δύο πλευρές ανοιχτές με τις δεξιές πλευρές στραμμένες προς τα έξω και ρίξτε την επάνω βελονιά χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ⅛“.
 7. Ευθυγραμμίστε το κάτω μέρος του επάνω μέρους του πάνελ της μπροστινής τσέπης (η δεξιά πλευρά στραμμένη προς τα κάτω) με την άκρη της ταινίας με φερμουάρ του πάνελ που μόλις φτιάξατε (η δεξιά πλευρά στραμμένη προς τα επάνω). Κλιπ στη θέση του.
 8. Αναποδογυρίστε το έτσι ώστε η πλευρά της επένδυσης να είναι τώρα στραμμένη προς τα επάνω. Κάντε το ίδιο όπως παραπάνω με την επάνω επένδυση του μπροστινού πάνελ τσέπης. Τοποθετήστε το με την όψη προς τα κάτω, ευθυγραμμίζοντας με την ανοιχτή άκρη της ταινίας με φερμουάρ. Κόψτε στη θέση του και ράψτε και τα 3 κομμάτια χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“.
 9. Πιέστε και τις δύο επάνω πλευρές ανοιχτές όπως πριν, με τις δεξιές πλευρές στραμμένες προς τα έξω και ρίξτε την επάνω βελονιά χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ⅛“.
 10. Κόψτε αυτό το κομμάτι του μπροστινού πάνελ που μόλις φτιάξατε, ώστε να έχει πλάτος 6″ και ύψος 4 ¼“. Τοποθετήστε το στο επάνω μέρος της επένδυσης του πίσω πλαισίου της μπροστινής τσέπης, και τα δύο με την όψη προς τα επάνω.
 11. Απλώστε μαζί και στις 4 άκρες χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ⅛“. Τώρα έχετε ένα πλήρες μπροστινό πάνελ με λειτουργική τσέπη με φερμουάρ.
 12. Τοποθετήστε το κύριο φερμουάρ με την όψη προς τα κάτω κατά μήκος της επάνω άκρης του πάνελ που μόλις φτιάξατε.
 13. Τοποθετήστε ένα κύριο κομμάτι επένδυσης θήκης με την όψη προς τα κάτω από πάνω
 14. Ράψτε και τα τρία κομμάτια μαζί χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼” και πόδι με φερμουάρ. Ακριβώς όπως πριν, πιέστε ανοιχτό και βελονιά με ⅛“ περιθώριο ραφής.
 15. Τοποθετήστε το κύριο ύφασμα του πίσω πλαισίου στην κορυφή, με την όψη προς τα κάτω ευθυγραμμίζοντας την επάνω άκρη με την ανοιχτή άκρη της ταινίας φερμουάρ παρακάτω. Κλιπ στη θέση του.
 16. Αναποδογυρίστε το έτσι ώστε η πλευρά της επένδυσης να είναι τώρα στραμμένη προς τα επάνω. Τοποθετήστε τη δεύτερη κύρια επένδυση με την όψη προς τα κάτω ευθυγραμμίζοντας επίσης με την ανοιχτή άκρη της ταινίας με φερμουάρ. Κλιπ στη θέση του.
 17. Ράψτε και τα 3 κομμάτια μαζί χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“. Ανοίξτε και τις δύο πλευρές, πιέστε και ράψτε όπως πριν, ώστε τώρα να έχετε ένα μπροστινό πάνελ με φόδρα μαζί με ένα πίσω πάνελ με επένδυση και στις δύο πλευρές του κύριου φερμουάρ.
 18. Μετακινήστε το τράβηγμα του φερμουάρ στο κέντρο και μετά ράψτε την ταινία φερμουάρ μαζί σε αυτό το άκρο.
 19. Κόψτε την ταινία με φερμουάρ και στις δύο πλευρές έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφη με το ύφασμα. Ταιριάξτε τα κομμάτια της επένδυσης μεταξύ τους (δεξιές πλευρές μαζί) και ταιριάξτε τα εξωτερικά κομμάτια μεταξύ τους (το πίσω πλαίσιο και το κομμάτι πάνελ μπροστινής τσέπης που φτιάξατε) επίσης τις δεξιές πλευρές μαζί. Σημάδεψε για άνοιγμα 2″ στα κομμάτια της επένδυσης. Κλιπ μέχρι τέρμα.
 20. Διπλώστε στη μέση το κομμάτι της γλωττίδας του δακτυλίου που φτιάξατε νωρίτερα και τοποθετήστε το ανάμεσα στα εξωτερικά κομμάτια κοντά στη γλωττίδα με φερμουάρ. Οι ακατέργαστες άκρες πρέπει να είναι έξω με το τμήμα του λοβού να βρίσκεται μέσα στο σάντουιτς.
 21. Ράψτε γύρω-γύρω (εκτός από το χώρο 2″ για το γύρισμα) χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής ¼“. Κόψτε τις γωνίες. Βάλτε τα δάχτυλά σας μέσα στην τρύπα και τραβήξτε το εξωτερικό κομμάτι μέσα. Συνεχίστε μέχρι το κομμάτι σας να βγει τώρα στη δεξιά πλευρά.
 22. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για να πιέσετε απαλά και τις 4 γωνίες. Πιέστε τα εξωτερικά κομμάτια.
 23. Ευθυγραμμίστε τα κομμάτια της οπής επένδυσης που είναι διπλωμένα και πιέστε ώστε να ταιριάζουν όσο καλύτερα μπορείτε. Σημειώστε μόλις το άνοιγμα σε κάθε πλευρά, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε εύκολα από πού να ξεκινήσετε και να σταματήσετε να ράβετε την τρύπα.
 24. Ράψτε την οπή στροφής όσο το δυνατόν πιο κοντά στην άκρη. Σπρώξτε τη φόδρα στα εξωτερικά κομμάτια και σπρώξτε τις γωνίες με τα δάχτυλά σας.
 25. Κλείστε το φερμουάρ και συνδέστε το δακτύλιο 1″ στη γλωττίδα. Τελειώσατε όλα!

Περισσότερα διασκεδαστικά έργα ραπτικής:

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar