Πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν σχέδιο

1
Πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν σχέδιο

Έχουμε ένα έργο που είναι λίγο διαφορετικό για εσάς. Σήμερα στο Happiest Camper, θα σας δείξουμε Πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν σχέδιο! Το ράψιμο μιας μπάλας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε υπολείμματα υφάσματος. Μπορείτε επίσης να τα δημιουργήσετε με τα αγαπημένα σας υφάσματα ή να επιλέξετε καινοτόμα prints για παιδιά! Και, αυτό είναι απολύτως ένα έργο ραφής για αρχάριους που είναι τόσο εύκολο, που μπορείτε να το κάνετε σε μια ώρα ή λιγότερο! Αλλά, αν θέλετε να το εμπλουτίσετε για τις πιο προηγμένες ραφές, αυτό μπορεί εύκολα να γίνει με διασκεδαστικές βελονιές και λίγη επιπλέον περιστροφή εδώ και εκεί. Φυσικά, θα μάθω όλα τα βασικά, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε οτιδήποτε (φούντα, φανταχτερές ραφές κ.λπ.), αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς – τελικά είναι το έργο σας με την μπάλα! Αλλά, θα πω ότι θα εθιστείτε στο να φτιάχνετε αυτές τις διασκεδαστικές μικρές υφασμάτινες μπάλες. Είναι απλά και γρήγορα και οι ιδέες για τη χρήση τους είναι ατελείωτες. Είναι κάτι περισσότερο από ένα παιδικό παιχνίδι. θα έφτιαχναν υπέροχα υλικά πλήρωσης καλαθιού ή μια διασκεδαστική προσθήκη στα μαξιλάρια ριχτάρι στον καναπέ σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να φτιάξετε πολλά σε διάφορα μεγέθη και χρώματα για να φτιάξετε ένα ηλιακό σύστημα με τα παιδιά!

Ωστόσο, θα σημειώσω ότι αυτή η υφασμάτινη μπάλα είναι μια πραγματικά διασκεδαστική μπάλα για να παίζουν πολύ μικρά παιδιά. Επειδή είναι μαλακό, μπορούν να το σβήσουν, να το σπάσουν και να το κυλήσουν οπουδήποτε θέλουν χωρίς να φοβούνται ότι μπορεί να αναπηδήσει από κάτι άλλο και να αναπηδήσει ξανά στο πρόσωπό τους, τραυματίζοντάς τους. Έτσι, αν έχετε μικρά παιδάκια που ίσως δεν περπατούν αλλά θα ήθελαν να παίξουν με μια μπάλα, αυτό είναι το κατάλληλο για αυτά. Λοιπόν, πάρτε το παλιό σας ύφασμα και ας αρχίσουμε να φτιάχνουμε!

Πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν σχέδιο

Τι θα χρειαστείτε:

Προμήθειες για μπάλα

Για να φτιάξετε αυτή τη ραμμένη μπάλα, θα χρειαστείτε βαμβακερό ύφασμα ή ύφασμα πάπιας περίπου 1/4 σε διασκεδαστικό μοτίβο και ασορτί ή αντίθετο νήμα. Θα χρειαστείτε επίσης Poly-Fil ή κάποια άλλη γέμιση, όπως πρόσθετο σκραπ ύφασμα. Και τα εργαλεία; Ναι, θα θέλετε: ένα κοφτερό ψαλίδι, μια ραπτομηχανή, καρφίτσες και βελόνα & το εκτυπώσιμο μοτίβο. Χρησιμοποίησα μια ραπτομηχανή γιατί την είχα ήδη έξω για άλλο έργο. Θα μπορούσατε όμως να το ράψετε στο χέρι πολύ εύκολα.

Πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν σχέδιο

Κόψτε το μοτίβο

Το πρώτο βήμα σε αυτό το πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν μοτίβο είναι να πλύνετε, να στεγνώσετε και να σιδερώσετε το ύφασμά σας. Αυτό θα λειτουργήσει ως προσυρρίκνωση, έτσι ώστε οι βελονιές σας να μην μπερδεύονται την πρώτη φορά που το πλένετε. Μόλις το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το δωρεάν σχέδιο που περιλαμβάνεται για να κόψετε το ύφασμά σας. Θέλετε να το ράψετε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με το Πώς να κλιμακώσετε ένα μοτίβο πάνω-κάτω.

Κόψτε κομμάτια υφάσματος

Θα πρέπει να έχετε 6 κομμάτια.

Στη λάθος πλευρά κάθε πλαισίου, σημειώστε τη θέση που σημειώνεται στο σχέδιο σε κάθε άκρο του σχήματος. Αυτή είναι η θέση όπου θα σταματήσετε το στρίφωμα σας αρχικά όταν συναρμολογείτε τα πάνελ, στη συνέχεια όταν ολοκληρώσετε την μπάλα, θα χρησιμοποιήσετε αυτό το σημάδι για να σημειώσετε πού ράβετε τα άκρα μεταξύ τους.

Δουλεύοντας με 3 από τα 6 πάνελ (οπότε αφήστε τα 3 στην άκρη προς το παρόν), καρφιτσώστε τα δύο πρώτα πάνελ από τη δεξιά προς τη δεξιά πλευρά κατά μήκος μιας μεγάλης πλευράς των δύο πλαισίων.

Στη συνέχεια, ανοίξτε απαλά τα δύο καρφιτσωμένα πάνελ και ευθυγραμμίστε το τρίτο πλαίσιο κατά μήκος της ξεκαρφιτσωμένης άκρης ενός από τα δύο καρφιτσωμένα πάνελ, καρφιτσώνοντας το τρίτο πλαίσιο στη θέση του από τη δεξιά πλευρά στη δεξιά πλευρά.

Τώρα σχετικά με αυτό το πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν σεμινάριο, ήρθε η ώρα να ράψετε. Ξεκινώντας από το σημείο που σημειώνεται με το „x“ και τελειώνοντας στο ίδιο, ράψτε κατά μήκος του στρίφωμα και των δύο καρφιτσωμένων άκρων, προσέχοντας να ράψετε πίσω τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος κάθε στρίφωμα. Φροντίστε να απομακρύνετε το πρόσθετο πάνελ ενώ κάνετε στρίφωμα, ώστε να μην το ράψετε κατά λάθος εκεί που δεν προορίζεται. Αφήνω στην άκρη.

Επαναλάβετε το καρφίτσωμα και το ράψιμο των υπόλοιπων 3 πλαισίων. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει να έχετε δύο σετ τριών πάνελ ραμμένα δίπλα-δίπλα, σχηματίζοντας δύο ξεχωριστά μισά της μπάλας σας.

Στη συνέχεια, σε αυτό το μάθημα πώς να ράψετε μια μπάλα με δωρεάν μοτίβο, ανοίξτε και τα δύο σετ ραμμένων τριών πάνελ και τοποθετήστε τα μαζί από τη δεξιά προς τη δεξιά πλευρά. Δεν θα ξαπλώσουν τακτοποιημένα, ωστόσο, αυτό είναι σκόπιμα.

Σημειώστε ένα άνοιγμα πλάτους 2-4 ιντσών στη μία πλευρά για να το αφήσετε ανοιχτό κατά το ράψιμο, ώστε να μπορείτε να γυρίσετε τη μπάλα με τη δεξιά πλευρά προς τα έξω και να τη γεμίσετε.

Καρφιτσώστε τις δύο άραφες άκρες μεταξύ τους και στη συνέχεια ράψτε κατά μήκος του στρίφωμα και των δύο καρφιτσωμένων άκρων, προσέχοντας να ράψετε πίσω τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος κάθε στρίφωμα. Φροντίστε να αφήσετε το άνοιγμα που σημειώσατε στο προηγούμενο βήμα.

Ενώ η μπάλα είναι ακόμα με λάθος πλευρά έξω, ράψτε τις συνδυασμένες άκρες και των δύο άκρων της μπάλας, όπου σημειώθηκε το „x“.

Γυρίστε τη μπάλα δεξιά προς τα έξω. Γεμίστε τη μπάλα με αρκετό Poly-Fil (ή άλλη γέμιση) ώστε η μπάλα να ξαναβρεί το σχήμα της όταν την αλέθετε στο χέρι σας.

Διπλώστε τις δύο ακατέργαστες άκρες του ανοιχτού τμήματος της μπάλας προς τα μέσα και ράψτε με το χέρι αυτό το ανοιχτό τμήμα της μπάλας κλειστό χρησιμοποιώντας μια βελόνα και μια κλωστή.

Η μπάλα σας ολοκληρώθηκε! Αυτό είναι απλά ένα τόσο διασκεδαστικό και εύκολο έργο, δεν μπορώ να σας πω πόσο ενθουσιασμένος είμαι που το κατάφερα. Νομίζω ότι θα μπορούσα να φτιάξω μια ντουζίνα μπάλες διαφορετικού μεγέθους για κάθε είδους διασκεδαστικούς λόγους. Εκτός από το να φτιάξετε μια υπέροχη μπάλα για να παίζουν τα παιδιά (για την οποία το μοτίβο έχει περίπου το μέγεθος), μπορείτε εύκολα να μικρύνετε το σχέδιο όταν το εκτυπώνετε για να φτιάξετε μικρές μπάλες για να γεμίσετε ένα μπολ για την είσοδο σας ή να φτιάξετε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας!

Μπάλα παιχνιδιών Easy Sew

Αν σας άρεσε να μάθετε πώς να ράβετε μια μπάλα με δωρεάν σχέδιο, φροντίστε να την καρφιτσώσετε στον αγαπημένο σας πίνακα του Pinterest ή να τη μοιραστείτε με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το απλό έργο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι θα τραβήξετε μια φωτογραφία μετά και θα μας προσθέσετε ετικέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μας αρέσει να βλέπουμε τα υφάσματα και τις χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι!

Ενεργός χρόνος
30 λεπτά

Συνολικός χρόνος
30 λεπτά

Δυσκολία
Ανετα

Εκτιμώμενο κόστος
$3,50

Οδηγίες

 1. Κόψτε 6 πάνελ του σχήματος που σημειώνεται στο σχέδιο από το ύφασμά σας.
 1. Στη λάθος πλευρά κάθε πλαισίου, σημειώστε τη θέση που σημειώνεται στο σχέδιο σε κάθε άκρο του σχήματος. Αυτή είναι η θέση όπου θα σταματήσετε το στρίφωμα σας αρχικά όταν συναρμολογείτε τα πάνελ, στη συνέχεια όταν ολοκληρώσετε την μπάλα, θα χρησιμοποιήσετε αυτό το σημάδι για να σημειώσετε πού ράβετε τα άκρα μεταξύ τους.
 2. Δουλεύοντας με 3 από τα 6 πάνελ (οπότε αφήστε τα 3 στην άκρη προς το παρόν), καρφιτσώστε τα δύο πρώτα πάνελ από τη δεξιά προς τη δεξιά πλευρά κατά μήκος μιας μεγάλης πλευράς των δύο πλαισίων. Στη συνέχεια, ανοίξτε απαλά τα δύο καρφιτσωμένα πάνελ και ευθυγραμμίστε το τρίτο πλαίσιο κατά μήκος της ξεκαρφιτσωμένης άκρης ενός από τα δύο καρφιτσωμένα πάνελ, καρφιτσώνοντας το τρίτο πλαίσιο στη θέση του από τη δεξιά πλευρά στη δεξιά πλευρά.
 3. Ξεκινώντας από το σημείο που σημειώνεται με το “x” και τελειώνοντας στο ίδιο, ράψτε κατά μήκος της γραμμής του στρίφωμα και των δύο καρφιτσωμένων άκρων, προσέχοντας να ράψετε και στην αρχή και στο τέλος κάθε γραμμής στρίφωμα. Φροντίστε να απομακρύνετε το πρόσθετο πάνελ ενώ κάνετε στρίφωμα, ώστε να μην το ράψετε κατά λάθος εκεί που δεν προορίζεται. Αφήνω στην άκρη.
 4. Επαναλάβετε το καρφίτσωμα και το ράψιμο των υπόλοιπων 3 πλαισίων. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει να έχετε δύο σετ τριών πάνελ ραμμένα δίπλα-δίπλα, σχηματίζοντας δύο ξεχωριστά μισά της μπάλας σας.
 5. Ανοίξτε και τα δύο σετ ραμμένων τριών πάνελ και τοποθετήστε τα μαζί από τη δεξιά προς τη δεξιά πλευρά. Δεν θα ξαπλώσουν τακτοποιημένα, ωστόσο, αυτό είναι σκόπιμα. Σημειώστε ένα άνοιγμα πλάτους 2-4 ιντσών στη μία πλευρά για να το αφήσετε ανοιχτό κατά το ράψιμο, ώστε να μπορείτε να γυρίσετε τη μπάλα με τη δεξιά πλευρά προς τα έξω και να τη γεμίσετε.
 6. Καρφιτσώστε τις δύο άραφες άκρες μεταξύ τους και στη συνέχεια ράψτε κατά μήκος της γραμμής του στρίφωμα και των δύο καρφιτσωμένων άκρων, προσέχοντας να ράψετε πίσω τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος κάθε γραμμής στρίφωμα. Φροντίστε να αφήσετε το άνοιγμα που σημειώσατε στο προηγούμενο βήμα.
 7. Ενώ η μπάλα είναι ακόμα με λάθος πλευρά έξω, ράψτε τις συνδυασμένες άκρες και των δύο άκρων της μπάλας, όπου σημειώθηκε το „x“.
 8. Γυρίστε τη μπάλα δεξιά προς τα έξω.
 9. Γεμίστε τη μπάλα με αρκετό Poly-Fil (ή άλλη γέμιση) ώστε η μπάλα να ξαναβρεί το σχήμα της όταν την αλέθετε στο χέρι σας.
 10. Διπλώστε τις δύο ακατέργαστες άκρες του ανοιχτού τμήματος της μπάλας προς τα μέσα και ράψτε με το χέρι αυτό το ανοιχτό τμήμα της μπάλας κλειστό χρησιμοποιώντας μια βελόνα και μια κλωστή. Η μπάλα σας ολοκληρώθηκε!

Προτεινόμενα Προϊόντα

Ως συνεργάτης της Amazon και μέλος άλλων προγραμμάτων συνεργατών, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Περισσότερα διασκεδαστικά έργα ραπτικής:

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar