Πώς να φτιάξετε ένα ανοιχτό μανίκι με δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο

0
Πώς να φτιάξετε ένα ανοιχτό μανίκι με δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο

Πρόσφατα περνούσα από την ντουλάπα μου και έψαχνα μερικά από τα ανοιξιάτικα τοπ μου. Χρειαζόμουν μια ανανέωση και έτσι αποφάσισα να φτιάξω κάτι νέο. Πάω να σου δείξω Πώς να φτιάξετε ένα ανοιχτό μανίκι με δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο! Αυτό είναι ένα τόσο κομψό τοπ. Λατρεύω την εμφάνιση των ανοιχτόχρωμων μανικιών με αυτό το εμπριμέ ύφασμα. Νομίζω ότι βγήκε υπέροχο. Η φίλη μου στη ραπτική Debbie μου έδειξε αυτό το σχέδιο και μου αρέσει. Διευκολύνει να κόψετε τα κομμάτια υφάσματος που χρειάζεστε για αυτό το χαριτωμένο τοπ και το μέγεθος του για τέλεια εφαρμογή. Εάν έχετε κάποια ρούχα που θέλετε να ξεφορτωθείτε, αυτό το τοπ αντικαθιστά τέλεια τα φθαρμένα ρούχα. Μερικές φορές ονομάζεται μπλουζάκι με μανίκια καμπάνας, αυτό είναι ένα μοντέρνο τοπ που είναι υπέροχο για μια βραδινή έξοδο. Θα φαινόταν υπέροχο και σε μονόχρωμο. Αν ψάχνετε να φτιάξετε την diy γκαρνταρόμπα σας, έχουμε πολλά υπέροχα έργα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Αυτό το νέο τοπ είναι ένα με το οποίο είμαι πραγματικά ευχαριστημένος και ελπίζω να σας αρέσει να το φτιάχνετε όσο κι εγώ!

φουντωτό μανίκι επάνω φωτογραφία

Μόλις διαλέξετε το ύφασμά σας, χρειάζεστε μόνο μερικές προμήθειες. Εάν σχεδιάζετε να ράψετε περισσότερα έργα στο μέλλον, σας συνιστώ πάντα να επενδύετε σε περιστροφικό σετ κοπής, χαλιού και χάρακα, καθώς κάνει την κοπή καμπυλωτών κομματιών υφάσματος εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη σε σύγκριση με το ψαλίδι. Αν ψάχνετε για άλλα έργα για ράψιμο, ρίξτε μια ματιά στα 35 δωρεάν μοτίβα ραπτικής για γυναίκες. Συγκεντρώστε τις υπόλοιπες προμήθειες σας και ας ξεκινήσουμε!

 Πώς να φτιάξετε ένα ανοιχτό μανίκι με δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο

Τι θα χρειαστείτε:

Διάγραμμα μεγέθους:

Imperial (ίντσες) Μικρό Μεσαίο Μεγάλο
Στήθος 34 36 38
Μέση 28 30 32
Ισχίο 38 40 42

Αυτό το σχέδιο σχεδιάζεται για ύψος 5′ 4″- 5″ 5″. Ψάχνετε για μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος αυτού του μοτίβου; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με την ταξινόμηση μοτίβων.

Οδηγίες εκτύπωσης

Αυτό το μοτίβο με φουσκωτό μανίκι έχει στρώσεις, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε μόνο το μέγεθος που χρειάζεστε. Για να επιτευχθεί αυτό, το Adobe Reader πρέπει να είναι εγκατεστημένο στο μηχάνημα ή τη συσκευή σας. Το Adobe Reader σάς επιτρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο στρώσεων που θα σας δείξει κάθε μέγεθος με ένα βολβό ματιού δίπλα του. Κάντε κλικ στο βολβό του ματιού δίπλα στο μέγεθος που δεν θέλετε να εκτυπώσετε.

Πριν από την εκτύπωση, ελέγξτε ότι ο εκτυπωτής σας έχει ρυθμιστεί σε Χωρίς κλιμάκωση ή Πραγματικό μέγεθος. Ρυθμίστε τον προσανατολισμό σελίδας σε Αυτόματο ή Πορτραίτο. Και μετά εκτυπώστε τη σελίδα 1. Μετρήστε το τετράγωνο δοκιμής 2″ για να δείτε αν έχει ακριβώς 2″. Εάν ναι, εκτυπώστε τις υπόλοιπες σελίδες.

Περικοπή σελίδων

Κόψτε τα δεξιά και τα επάνω περιθώρια κάθε εκτυπωμένης σελίδας πριν συναρμολογήσετε το μοτίβο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία ή σχολική κόλλα για να κολλήσετε το χαρτί σας μαζί.

Συναρμολόγηση μοτίβων

Μετά την εκτύπωση και την περικοπή των σελίδων σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, χρησιμοποιήστε τους τεταρτοκύκλους που βρίσκονται στη γωνία κάθε σελίδας για τέλεια στοίχιση. Όταν τελειώσετε το μοτίβο σας θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Λίστα ελέγχου τεμαχίων μοτίβων

Αφού εκτυπώσετε και συναρμολογήσετε το μοτίβο σας θα κόψετε:

 • Μπροστινό μέρος – Κόψτε το ένα στην πτυχή
 • Πίσω – Κόψτε το ένα στο διπλό
 • Μπροστινή όψη και διεπαφή – Κόψτε 1 στην πτυχή
 • Με όψη προς τα πίσω και διασύνδεση – Κόψτε 1 στο διπλό
 • Μανίκια – Κόψτε 2 κατοπτρικές εικόνες

Επίδομα ραφής

Χρησιμοποιήστε περιθώριο ραφής 3/8″ εκτός εάν υποδεικνύεται διαφορετικά.

Πώς να φτιάξετε ένα ανοιχτό μανίκι με δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο

Μου αρέσει να ξεκινώ κάθε έργο ραπτικής ρούχων με το να πλένω, να στεγνώνω και να σιδερώνω το ύφασμά σου. Αυτό βοηθά στο να συρρικνωθεί εκ των προτέρων το ύφασμά σας και το προετοιμάζει για πλύσιμο αργότερα, έτσι ώστε οι βελονιές σας να μην τραβηχτούν ή ξεφτίσουν την πρώτη φορά που το πλένετε. Επιπλέον, βοηθά στο να γίνει το ύφασμα εξαιρετικά απαλό. Μόλις το κάνετε αυτό, το επόμενο βήμα σε αυτό το πώς να φτιάξετε ένα φουσκωτό μανίκι με δωρεάν φροντιστήριο μοτίβων είναι να χρησιμοποιήσετε το μοτίβο σας για να κόψετε τα κομμάτια του υφάσματος σύμφωνα με την παραπάνω λίστα κοπής. Χρησιμοποιήστε το παρεχόμενο εκτυπώσιμο μοτίβο για να κόψετε κομμάτια υφάσματος.

Στη συνέχεια, σιδερώστε τη διεπαφή στη λάθος πλευρά της μπροστινής και πίσω όψης.

Καρφιτσώστε τις μπροστινές και πίσω πλευρές που κοιτάζουν προς τα δεξιά μαζί στους ώμους.

Με τις δεξιές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε το μπροστινό και το πίσω μέρος της κορυφής στους ώμους και ράψτε τα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής 3/8″.

Μετά από αυτό, καρφώστε το πουκάμισο και την πρόσοψη στην τρύπα του λαιμού στις δεξιές πλευρές μαζί.

Ράψτε τα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το ίδιο περιθώριο ραφής όπως πριν.

Τώρα σε αυτό το diy μάθημα με το επάνω μανίκι, κόψτε την εγκοπή στην μπροστινή λαιμόκοψη και κουμπώστε τις καμπύλες στην πίσω λαιμόκοψη. Προσέξτε να μην κόψετε τη ραφή σας. Ολοκληρώστε τις ακατέργαστες άκρες της πρόσοψης. Γυρίστε την πρόσοψη προς το εσωτερικό του πουκάμισου και πιέστε.

Βρείτε και σημειώστε το κέντρο του επάνω μέρους του μανικιού.

Επίσης, τοποθετήστε μια καρφίτσα για να μπορείτε να αναγνωρίζετε εύκολα πού βρίσκεται το μπροστινό μέρος του μανικιού. Με τις δεξιές πλευρές μαζί, ευθυγραμμίστε το κέντρο του μανικιού με τη ραφή του ώμου. Καρφιτσώστε το άκρο του μανικιού στο άκρο της μασχάλης και, στη συνέχεια, καρφιτσώστε το υπόλοιπο της μασχάλης. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει επιπλέον ύφασμα καθώς φτάσετε στη ραφή των ώμων, διπλώστε το επιπλέον ύφασμα με το μανίκι για να σχηματίσετε πιέτες.

Πηγαίνετε πίσω στη ραπτομηχανή σας και ράψτε το μανίκι στην μασχάλη. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες με ένα σερζέρ ή χρησιμοποιώντας ένα ζιγκ-ζαγκ.

Διπλώστε τις δεξιές πλευρές του μανικιού και καρφιτσώστε, συνεχίζοντας στην πλαϊνή ραφή. Ράψτε από το μανίκι μέχρι το στρίφωμα στην πλαϊνή ραφή. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες με μια βελονιά σερζέρ ή ζιγκ-ζαγκ.

Διπλώστε διπλά το στρίφωμα του επάνω μέρους καθώς και το στρίφωμα του μανικιού κατά 1/2” και ράψτε.

Και τέλος! Τώρα ξέρεις πώς να φτιάξετε ένα φουσκωτό μανίκι με δωρεάν εκτυπώσιμο σχέδιο! Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτό το διασκεδαστικό σεμινάριο ραπτικής. Μου αρέσει να φτιάχνω τα δικά μου ρούχα και αυτό είναι ένα υπέροχο έργο αν ήθελες να φτιάξεις κάτι μόνος σου.

Χαριτωμένο μπλουζάκι με μανίκια

Αν σου άρεσε να μαθαίνεις πώς να φτιάξετε ένα ανοιχτό μανίκι με δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο, φροντίστε να το καρφιτσώσετε στον αγαπημένο σας πίνακα του Pinterest ή να το μοιραστείτε με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το απλό έργο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι θα τραβήξετε μια φωτογραφία μετά και θα μας επισημάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μας αρέσει να βλέπουμε τα υφάσματα και τις χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι!

Ενεργός χρόνος
45 λεπτά

Συνολικός χρόνος
45 λεπτά

Δυσκολία
Μέτριος

Εκτιμώμενο κόστος
15,00 $

Οδηγίες

 1. Χρησιμοποιήστε το παρεχόμενο εκτυπώσιμο μοτίβο για να κόψετε κομμάτια υφάσματος.
 2. Σιδερώστε τη διεπαφή στη λάθος πλευρά της μπροστινής πλευράς και προς τα πίσω.
 3. Καρφιτσώστε τις μπροστινές και πίσω πλευρές που κοιτάζουν προς τα δεξιά μαζί στους ώμους.
 4. Με τις δεξιές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε το μπροστινό και το πίσω μέρος της κορυφής στους ώμους και ράψτε.
 5. Με τις δεξιές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε το πουκάμισο και την πρόσοψη στο λαιμόκοψη.
 6. Ράβω.
 7. Κόψτε την εγκοπή στο μπροστινό ντεκολτέ και κουμπώστε στις καμπύλες στο πίσω ντεκολτέ. Προσέξτε να μην κόψετε τη ραφή σας. Ολοκληρώστε τις ακατέργαστες άκρες της πρόσοψης.
 8. Γυρίστε την πρόσοψη προς το εσωτερικό του πουκάμισου και πιέστε.
 9. Βρείτε και σημειώστε το κέντρο του επάνω μέρους του μανικιού. Τοποθετήστε επίσης μια καρφίτσα για να μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε πού βρίσκεται το μπροστινό μέρος του μανικιού.
 10. Με τις δεξιές πλευρές μαζί, ευθυγραμμίστε το κέντρο του μανικιού με τη ραφή του ώμου. Καρφιτσώστε το άκρο του μανικιού στο άκρο της μασχάλης και, στη συνέχεια, καρφιτσώστε το υπόλοιπο της μασχάλης. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει επιπλέον ύφασμα καθώς φτάσετε στη ραφή των ώμων, διπλώστε το επιπλέον ύφασμα με το μανίκι για να σχηματίσετε πιέτες.
 11. Ράψτε το μανίκι στην μασχάλη. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες με ένα σερζέρ ή χρησιμοποιώντας ένα ζιγκ-ζαγκ.
 12. Διπλώστε τις δεξιές πλευρές του μανικιού και καρφιτσώστε, συνεχίζοντας στην πλαϊνή ραφή. Ράψτε από το μανίκι μέχρι το στρίφωμα στην πλαϊνή ραφή. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες με μια βελονιά σερζέρ ή ζιγκ-ζαγκ.
 13. Διπλώστε διπλά το στρίφωμα του επάνω μέρους καθώς και το στρίφωμα του μανικιού κατά 1/2” και ράψτε.
 14. Απολαμβάνω!

Περισσότερα διασκεδαστικά έργα ραπτικής:

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar