Πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες

0
Πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες

Λατρεύω να μαγειρεύω για τις γιορτές! Ακόμα κι όταν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, φοράω πάντα ποδιά ενώ μαγειρεύω. Σήμερα στο Happiest Camper, θα σας δείξω Πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – Δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο! Αυτή η χαριτωμένη και απλή ποδιά έχει τσέπες για να μπορείτε να κρατάτε το τηλέφωνό σας κοντά για να αναζητάτε συνταγές. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε άλλα μικροαντικείμενα όπως θερμόμετρα ή απλά να τα κρατήσετε ελεύθερα για τα χέρια σας. Αυτό είναι ένα απλό έργο ραπτικής, ώστε να μπορείτε να το κάνετε σε περίπου μία ώρα ή λιγότερο ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό έργο για το ράψιμο και θα ήταν ένα ωραίο δώρο. Σκοπεύω να φτιάξω μερικά από αυτά και να προσθέσω κάποια εξατομίκευση για αυτή την ιδιαίτερη πινελιά. Χρησιμοποίησα λίγο απλό λευκό ύφασμα για αυτήν την ποδιά, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ό,τι χρώμα ή τύπωμα θέλετε. Μου είχε απομείνει από άλλο έργο και έτσι αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω. Άρχισα να χρησιμοποιώ ποδιές στο κολέγιο και τώρα χρησιμοποιώ πάντα μία όταν μαγειρεύω. Προστατεύουν τα ρούχα μου από πιτσιλίσματα και διαρροές, καθώς επίσης νομίζω ότι φαίνεται πολύ χαριτωμένο. Αν ψάχνετε κάτι άλλο να ράψετε, ελέγξτε τα Δωρεάν Σχέδια Ραπτικής για Γυναίκες!

ποδιά με τσέπες πάνω φωτογραφία

Θα χρειαστείτε μόνο μερικές προμήθειες για αυτό το έργο. Όπως ανέφερα παραπάνω, χρησιμοποίησα λευκό βαμβάκι για το ύφασμά μου, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στρώσει. Συγκεντρώστε τις προμήθειες σας ή ανανεώστε το από την παρακάτω λίστα και ας ξεκινήσουμε!

Τι θα χρειαστείτε:

Διάγραμμα μεγέθους:

Imperial (ίντσες) Μικρό Μεσαίο Μεγάλο
Στήθος 34 36 38
Μέση 28 30 32
Ισχίο 38 40 42

Αυτό το σχέδιο σχεδιάζεται για ύψος 5′ 4″- 5″ 5″. Θέλετε να το ράψετε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με την ταξινόμηση μοτίβων.

Οδηγίες εκτύπωσης

Αυτό το μοτίβο γυναικείας ποδιάς έχει στρώσεις για να μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε μόνο το μέγεθος που χρειάζεστε. Για να επιτευχθεί αυτό, το Adobe Reader πρέπει να είναι εγκατεστημένο στο μηχάνημα ή τη συσκευή σας. Το Adobe Reader σάς επιτρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο στρώσεων που θα σας δείξει κάθε μέγεθος με ένα βολβό ματιού δίπλα του. Κάντε κλικ στο βολβό του ματιού δίπλα στο μέγεθος που δεν θέλετε να εκτυπώσετε.

Πριν από την εκτύπωση, ελέγξτε ότι ο εκτυπωτής σας έχει ρυθμιστεί σε Χωρίς κλιμάκωση ή Πραγματικό μέγεθος. Ρυθμίστε τον προσανατολισμό σελίδας σε Αυτόματο ή Πορτραίτο. Και μετά εκτυπώστε τη σελίδα 1. Μετρήστε το τετράγωνο δοκιμής 2″ για να δείτε αν έχει ακριβώς 2″. Εάν ναι, εκτυπώστε τις υπόλοιπες σελίδες.

Περικοπή σελίδων

Κόψτε τα δεξιά και τα επάνω περιθώρια κάθε εκτυπωμένης σελίδας πριν συναρμολογήσετε το μοτίβο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία ή σχολική κόλλα για να κολλήσετε το χαρτί σας μαζί.

Συναρμολόγηση μοτίβων

Μετά την εκτύπωση και την περικοπή των σελίδων σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, χρησιμοποιήστε τους τεταρτοκύκλους που βρίσκονται στη γωνία κάθε σελίδας για τέλεια στοίχιση. Όταν τελειώσετε το μοτίβο σας θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Λίστα ελέγχου τεμαχίων μοτίβων

Αφού εκτυπώσετε και συναρμολογήσετε το μοτίβο σας θα κόψετε:

Φούστα – Κόψτε το ένα μπροστινό μέρος στην πτυχή

Φούστα – Κόψτε 2 κομμάτια πίσω

Σαλιάρα – Κόψιμο 2 – 1 κύρια, 1 φόδρα

Γραβάτες μέσης – Κόψιμο 2

Γραβάτες λαιμού – Κόψιμο 2

Τσέπες – Κόψιμο 4

Επίδομα ραφής

Χρησιμοποιήστε περιθώριο ραφής 3/8″ εκτός εάν υποδεικνύεται διαφορετικά.

Πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – Δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο

Ξεκινήστε πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – δωρεάν εκτυπώσιμο σεμινάριο ραπτικής μοτίβων πλένοντας, στεγνώνοντας και πιέζοντας το ύφασμά σας. Αυτό βοηθά στο να συρρικνωθεί εκ των προτέρων το ύφασμά σας και το προετοιμάζει για πλύσιμο αργότερα, έτσι ώστε οι βελονιές σας να μην τραβηχτούν ή ξεφτίσουν την πρώτη φορά που το πλένετε. Επιπλέον, βοηθά στο να γίνει το ύφασμα εξαιρετικά απαλό και το πάτημά του διευκολύνει τις ωραίες καθαρές κοπές. Αφού το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το μοτίβο σας για να κόψετε τα κομμάτια του υφάσματός σας σύμφωνα με την παραπάνω λίστα κοπής.

Διπλώστε τις γραβάτες στις μισές δεξιές πλευρές μαζί κατά μήκος των μακριών άκρων. Καρφιτσώστε από τη μία κοντή άκρη και κατά μήκος των μακριών άκρων.

Τώρα σχετικά με το πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – δωρεάν εκτυπώσιμο σεμινάριο ραπτικής μοτίβων, κατευθυνθείτε προς τη ραπτομηχανή σας και ράψτε την καρφωτή άκρη, αφήνοντας την άλλη κοντή άκρη άραφη / ανοιχτή.

Κόψτε τις γωνίες και γυρίστε το προς τα έξω. Πατήστε εάν θέλετε.

Πάνω βελονιά για να τελειώσει. Επαναλάβετε αυτά τα ίδια βήματα για το άλλο δέσιμο στο λαιμό.

Στη συνέχεια, πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – δωρεάν εκτυπώσιμο μάθημα ραψίματος μοτίβων, τοποθετήστε τη δεξιά πλευρά της κύριας σαλιάρας προς τα επάνω και καρφιτσώστε τις γραβάτες ½” από την επάνω άκρη. Οι ακατέργαστες άκρες πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες. Βάλτε τους δεσμούς στη θέση τους.

Καρφιτσώστε τη φόδρα της σαλιάρας πάνω από την κύρια σαλιάρα στριμώχνοντας τις γραβάτες.

Ράβουμε ξεκινώντας από τη μία πλευρά προς τα πάνω γύρω από το λαιμό και κάτω από την άλλη πλευρά. Μην ράβετε το κάτω μέρος. Κόψτε τις ραφές στις γωνίες, στρίψτε προς τα δεξιά προς τα έξω. Πατήστε εάν θέλετε. Τοπβελονάκι.

Καρφιτσώστε ένα κομμάτι τσέπης στα σημάδια των εγκοπών στην μπροστινή φούστα και στα κομμάτια της πίσω φούστας. Ράψτε τις τσέπες στη θέση τους.

Διπλώστε τα κομμάτια της πίσω φούστας έτσι ώστε να βρίσκονται στις δεξιές πλευρές μαζί πάνω από το μπροστινό κομμάτι της φούστας. Ευθυγραμμίστε στις τσέπες.

Καρφιτσώστε και ράψτε από τη μέση μέχρι το στρίφωμα, περνώντας γύρω από την τσάντα τσέπης. Βάλτε τη ραπτομηχανή σας σε ζιγκ-ζαγκ βελονιά και τελειώστε τις ραφές.

Τώρα σχετικά με αυτό το πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – δωρεάν εκτυπώσιμο σεμινάριο ραπτικής μοτίβων, θα δουλέψουμε στο στρίφωμα. Για να στρίψετε τη φούστα ξεκινώντας από τις πλαϊνές ραφές, διπλώστε την ακατέργαστη άκρη κατά ½” και ράψτε.

Όταν φτάσετε στο τέλος της πλαϊνής ραφής, διπλώστε το στρίφωμα κατά μισό εκατοστό και ράψτε, κάνοντας μια τετράγωνη γωνία στο τέλος της φούστας. Κάντε το ίδιο για να ράψετε την άλλη πλαϊνή ραφή.

Στο επάνω μέρος της φούστας, σημειώστε το κέντρο της φούστας με μια καρφίτσα ή κλιπ. Περάστε μια βελονιά στη μέση της φούστας.

Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζώνη/τους γραβάτες σας, διπλώστε το στη μέση και σημειώστε ανάλογα με το μέγεθος που κάνετε. Καρφιτσώστε το κεντρικό σημάδι της ζώνης της μέσης στο κέντρο της φούστας στις δεξιές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε το άκρο της φούστας στο σημάδι που γίνεται στη ζώνη. Συγκεντρώστε τη φούστα για να χωρέσει ανάμεσα στη ζώνη της μέσης. Επιστρέψτε στη ραπτομηχανή και βάλτε τη ζώνη στη φούστα.

Τώρα σχετικά με το πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – δωρεάν εκτυπώσιμο σεμινάριο ραπτικής μοτίβων, πάρτε το άλλο μισό της ζώνης και καρφιτσώστε τη δεξιά πλευρά της ζώνης στη λάθος πλευρά της φούστας. Συνεχίστε να καρφιτσώνετε σε όλο το μήκος των δεσμών της μέσης μέχρι να φτάσετε στη φούστα από την άλλη πλευρά.

Ράψτε την καρφιτσωμένη περιοχή. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά της ζώνης/δεσμών της μέσης. Κόψτε ή κόψτε τις γωνίες της ζώνης/δεσμών της μέσης. Στρίψτε τις δεξιές πλευρές προς τα έξω. Πατήστε εάν θέλετε.

Τώρα θα εργαστούμε για να τα συνδυάσουμε όλα μαζί. Βρείτε το κέντρο της σαλιάρας και σημειώστε. Βρείτε το κέντρο της φούστας και σημειώστε.

Καρφιτσώστε τη σαλιάρα σε ΕΝΑ στρώμα της ζώνης της μέσης στις δεξιές πλευρές μαζί. Απλώστε στη θέση του εάν θέλετε. Διπλώστε το περιθώριο ραφής του άλλου κομματιού της ζώνης με τις λάθος πλευρές μεταξύ τους και τοποθετήστε τη ζώνη στη σαλιάρα, κρύβοντας όλες τις ακατέργαστες άκρες. Συνεχίστε να καρφιτσώνετε κατά μήκος της ζώνης της μέσης μέχρι να κλείσει ολόκληρο το άνοιγμα.

Ράψτε όλες τις στρώσεις και συνεχίστε να ράβετε σε όλη τη ζώνη της μέσης, μέχρι να επιστρέψετε στο σημείο που ξεκινήσατε.

Και τέλος! Τώρα ξέρετε πώς να φτιάξετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο! Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το διασκεδαστικό σεμινάριο ραπτικής.

Εύκολη ραπτική ποδιά με τσέπες

Αν σας άρεσε να μάθετε πώς να φτιάχνετε μια γυναικεία ποδιά με τσέπες – δωρεάν εκτυπώσιμο μοτίβο, φροντίστε να την καρφιτσώσετε στον αγαπημένο σας πίνακα Pinterest ή να τη μοιραστείτε με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το απλό έργο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι θα τραβήξετε μια φωτογραφία μετά και θα μας προσθέσετε ετικέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μας αρέσει να βλέπουμε τα υφάσματα και τις χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι!

Ενεργός χρόνος
1 ώρα

Συνολικός χρόνος
1 ώρα

Δυσκολία
Μέτριος

Εκτιμώμενο κόστος
15,00 $

Οδηγίες

 1. Εκτυπώστε και συναρμολογήστε δωρεάν μοτίβο. Χρησιμοποιήστε το για να κόψετε το ύφασμά σας.
 2. Διπλώστε τις γραβάτες στις μισές δεξιές πλευρές μαζί κατά μήκος των μακριών άκρων.
 3. Καρφιτσώστε από τη μία κοντή άκρη και κατά μήκος των μακριών άκρων.
 4. Ράψτε αφήνοντας την άλλη κοντή άκρη άραφη / ανοιχτή.
 5. Κόψτε τις γωνίες, στρίψτε τις δεξιές πλευρές προς τα έξω. Πατήστε εάν θέλετε.
 6. Τοπβελονάκι. Επαναλάβετε για το άλλο δέσιμο στο λαιμό.
 7. Τοποθετήστε την κύρια σαλιάρα δεξιά προς τα επάνω και καρφώστε τις γραβάτες ½” από την επάνω άκρη. Οι ακατέργαστες άκρες πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες. Βάλτε τους δεσμούς στη θέση τους. Καρφιτσώστε τη φόδρα της σαλιάρας πάνω από την κύρια σαλιάρα στριμώχνοντας τις γραβάτες.
 8. Ράβουμε ξεκινώντας από τη μία πλευρά προς τα πάνω γύρω από το λαιμό και κάτω από την άλλη πλευρά. Μην ράβετε το κάτω μέρος.
 9. Κόψτε τις ραφές στις γωνίες, στρίψτε προς τα δεξιά προς τα έξω. Πατήστε εάν θέλετε. Τοπβελονάκι.
 10. Καρφιτσώστε ένα κομμάτι τσέπης στα σημάδια των εγκοπών στην μπροστινή φούστα και στα κομμάτια της πίσω φούστας. Ράψτε τις τσέπες στη θέση τους.
 11. Διπλώστε τα κομμάτια της πίσω φούστας έτσι ώστε να βρίσκονται στις δεξιές πλευρές μαζί πάνω από το μπροστινό κομμάτι της φούστας. Ευθυγραμμίστε στις τσέπες.
 12. Καρφιτσώστε και ράψτε από τη μέση μέχρι το στρίφωμα, περνώντας γύρω από την τσάντα τσέπης. Βάλτε τη ραπτομηχανή σας σε ζιγκ-ζαγκ βελονιά και τελειώστε τις ραφές.
 13. Για να στρίψετε τη φούστα ξεκινώντας από τις πλαϊνές ραφές, διπλώστε την ακατέργαστη άκρη κατά ½” και ράψτε. Όταν φτάσετε στο τέλος της πλαϊνής ραφής, διπλώστε το στρίφωμα κατά μισό εκατοστό και ράψτε, κάνοντας μια τετράγωνη γωνία στο τέλος της φούστας. Κάντε το ίδιο για να ράψετε την άλλη πλαϊνή ραφή.
 14. Στο επάνω μέρος της φούστας, σημειώστε το κέντρο της φούστας με μια καρφίτσα ή κλιπ.
 15. Περάστε μια βελονιά στη μέση της φούστας.
 16. Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζώνη/τους γραβάτες σας, διπλώστε το στη μέση και σημειώστε ανάλογα με το μέγεθος που κάνετε.
 17. Καρφιτσώστε το κεντρικό σημάδι της ζώνης της μέσης στο κέντρο της φούστας στις δεξιές πλευρές μαζί.
 18. Καρφιτσώστε το άκρο της φούστας στο σημάδι που γίνεται στη ζώνη.
 19. Συγκεντρώστε τη φούστα για να χωρέσει ανάμεσα στη ζώνη της μέσης.
 20. Περάστε τη ζώνη στη φούστα.
 21. Πάρτε το άλλο μισό της ζώνης και καρφιτσώστε τη δεξιά πλευρά της ζώνης στη λάθος πλευρά της φούστας. Συνεχίστε να καρφιτσώνετε σε όλο το μήκος των δεσμών της μέσης μέχρι να φτάσετε στη φούστα από την άλλη πλευρά.
 22. Ράβω. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά της ζώνης/δεσμών της μέσης.
 23. Κόψτε ή κόψτε τις γωνίες της ζώνης/δεσμών της μέσης. Στρίψτε τις δεξιές πλευρές προς τα έξω. Πατήστε εάν θέλετε.
 24. Βρείτε το κέντρο της σαλιάρας και σημειώστε. Βρείτε το κέντρο της φούστας και σημειώστε.
 25. Καρφιτσώστε τη σαλιάρα σε ΕΝΑ στρώμα της ζώνης της μέσης στις δεξιές πλευρές μαζί. Απλώστε στη θέση του εάν θέλετε.
 26. Διπλώστε το περιθώριο ραφής του άλλου κομματιού της ζώνης με τις λάθος πλευρές μεταξύ τους και τοποθετήστε τη ζώνη στη σαλιάρα, κρύβοντας όλες τις ακατέργαστες άκρες. Συνεχίστε να καρφιτσώνετε κατά μήκος της ζώνης της μέσης μέχρι να κλείσει ολόκληρο το άνοιγμα.
 27. Ράψτε όλες τις στρώσεις και συνεχίστε να ράβετε σε όλη τη ζώνη της μέσης, μέχρι να επιστρέψετε στο σημείο που ξεκινήσατε.
 28. Απολαμβάνω!

Προτεινόμενα Προϊόντα

Ως συνεργάτης της Amazon και μέλος άλλων προγραμμάτων συνεργατών, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Περισσότερα διασκεδαστικά έργα ραπτικής:

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar