Πώς να φτιάξετε μια φούστα για περπάτημα

0
Πώς να φτιάξετε μια φούστα για περπάτημα

Κάντε μια βόλτα με αυτή τη φούστα σε στυλ vintage! Θα σας δείξουμε Πώς να φτιάξετε μια φούστα για περπάτημα ένα διασκεδαστικό και εύκολο έργο ραπτικής! Λατρεύω πώς έγινε αυτό! Ξέρετε ότι μου αρέσουν οι φούστες και αυτή έχει γίνει μια από τις αγαπημένες μου φούστες που έχω φτιάξει. Λατρεύω το μήκος και πόσο εύκολο είναι να το μετακινήσω. Αυτή η φούστα που φτάνει μέχρι το πάτωμα θα σας προσφέρει πολλά κομπλιμέντα όπου κι αν πάτε. Αυτή είναι μια αριστοκρατική κομψή φούστα που θα κάνει τους ανθρώπους να ρωτούν από πού την αγοράσατε. Είναι εύκολο να ντυθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με το επάνω μέρος με το οποίο το συνδυάζετε. Διασκέδασα πολύ φτιάχνοντας αυτό και ελπίζω να το κάνετε και εσείς. Πιστεύω ότι ποτέ δεν μπορείς να έχεις πάρα πολλές φούστες. Μου αρέσει το σχήμα και η ροή αυτού. Επιπλέον, το συμπεριλαμβανόμενο δωρεάν μοτίβο καθιστά απλό το κόψιμο του υφάσματος και το μέγεθος αυτού για τέλεια εφαρμογή. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να φτιάξεις τα δικά σου ρούχα! Είναι πάντα τόσο ωραίο να φοράς κάτι που ταιριάζει τέλεια.

Χρησιμοποίησα λίγο μαλακό βαμβάκι για αυτή τη φούστα και μου δουλεύει μια χαρά. Διαλέξτε το ύφασμα που σας ταιριάζει καλύτερα και συγκεντρώστε τις προμήθειες σας από την παρακάτω λίστα. Ίσως θέλετε να φτιάξετε και μια άλλη φούστα, αν ναι, ρίξτε μια ματιά στη δημοσίευση Δωρεάν μοτίβα φούστας για γυναίκες. Ας ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε αυτή τη διασκεδαστική φούστα!

Πώς να φτιάξετε μια φούστα για περπάτημα

Τι θα χρειαστείτε:

Αυτό το μοτίβο σχεδιάζεται για ύψος 5′ 4″- 5″ 5″ οπότε μπορεί να χρειαστεί να επιμηκύνετε ή να κοντύνετε το μοτίβο εάν απαιτείται. Εάν χρειάζεστε διαφορετικό μέγεθος από το μοτίβο, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με την ταξινόμηση μοτίβων – Πώς να κλιμακώσετε ένα μοτίβο προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Διάγραμμα μεγέθους:

Imperial (ίντσες) Μικρό Μεσαίο Μεγάλο
Στήθος 34 36 38
Μέση 28 30 32
Ισχίο 38 40 42

Οδηγίες εκτύπωσης

Αυτό το μοτίβο για περπάτημα έχει στρώσεις, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε μόνο το μέγεθος που χρειάζεστε. Για να επιτευχθεί αυτό, το Adobe Reader πρέπει να είναι εγκατεστημένο στο μηχάνημα ή τη συσκευή σας. Το Adobe Reader σάς επιτρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο στρώσεων που θα σας δείξει κάθε μέγεθος με ένα βολβό ματιού δίπλα του. Κάντε κλικ στο βολβό του ματιού δίπλα στο μέγεθος που δεν θέλετε να εκτυπώσετε.

Πριν από την εκτύπωση, ελέγξτε ότι ο εκτυπωτής σας έχει ρυθμιστεί σε Χωρίς κλιμάκωση ή Πραγματικό μέγεθος. Ρυθμίστε τον προσανατολισμό σελίδας σε Αυτόματο ή Πορτραίτο. Και μετά εκτυπώστε τη σελίδα 1. Μετρήστε το τετράγωνο δοκιμής 2″ για να δείτε αν έχει ακριβώς 2″. Εάν ναι, εκτυπώστε τις υπόλοιπες σελίδες.

Περικοπή σελίδων

Κόψτε τα δεξιά και τα επάνω περιθώρια κάθε εκτυπωμένης σελίδας πριν συναρμολογήσετε το μοτίβο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία ή σχολική κόλλα για να κολλήσετε το χαρτί σας μαζί.

Συναρμολόγηση μοτίβων

Μετά την εκτύπωση και την περικοπή των σελίδων σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, χρησιμοποιήστε τους τεταρτοκύκλους που βρίσκονται στη γωνία κάθε σελίδας για τέλεια στοίχιση. Όταν τελειώσετε το μοτίβο σας θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Λίστα ελέγχου τεμαχίων μοτίβων

Αφού εκτυπώσετε και συναρμολογήσετε το μοτίβο σας θα κόψετε:

 • Μπροστινό πάνελ – Κόψτε το ένα στο διπλό
 • Πλαϊνό πάνελ – Cut 2 mirrored
 • Πίσω πίνακας – Cut 2 mirrored
 • Ζώνη μέσης – Κόψιμο 1
 • Πατιλέτα – Κόψιμο 1

Επίδομα ραφής

Χρησιμοποιήστε περιθώριο ραφής 3/8″ εκτός εάν υποδεικνύεται διαφορετικά.

Πώς να φτιάξετε μια φούστα για περπάτημα

Το πρώτο βήμα σε αυτό το πώς να φτιάξετε μια ραπτική φούστα περπατήματος είναι να πλύνετε, να στεγνώσετε και να σιδερώσετε το ύφασμά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να συρρικνώσετε εκ των προτέρων το ύφασμά σας, έτσι ώστε οι βελονιές σας να μην μπερδευτούν την πρώτη φορά που θα πλύνετε το παντελόνι με πιτζάμα. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν σχέδιο που περιλαμβάνεται για να κόψετε το ύφασμά σας. Κόψτε το ύφασμά σας σύμφωνα με την παραπάνω λίστα κοπής.

Καρφιτσώστε τα κομμάτια της φούστας του πλαϊνού πάνελ στα κομμάτια του κεντρικού μπροστινού πάνελ και ράψτε.

Καρφιτσώστε τα πίσω πάνελ στα πλαϊνά πάνελ στη δεξιά πλευρά μεταξύ τους και ράψτε.

Διπλώστε τις δεξιές πλευρές της φούστας μεταξύ τους ευθυγραμμίζοντας τις ακατέργαστες άκρες του πίσω πλαισίου. Μετρήστε και σημειώστε 8” για την πατιλέτα. Ράψτε από το σημάδι που έγινε για την πατιλέτα μέχρι το στρίφωμα της φούστας.

Διπλώστε την πατιλέτα στη μέση και βρείτε το κέντρο της. Καρφιτσώστε το κέντρο στη ραφή της πίσω φούστας έτσι ώστε η δεξιά πλευρά της πατιλέτας να αγγίζει τη λάθος πλευρά της φούστας. Καρφιτσώστε την πατιλέτα κατά μήκος του ανοίγματος. Ράψτε στη θέση του.

Διπλώστε την πατιλέτα προς τη δεξιά πλευρά της φούστας.

Διπλώστε την πατιλέτα κατά ½” λάθος πλευρές μαζί και διπλώστε ξανά μέχρι να αγγίξει τη γραμμή ραφής. Οι ακατέργαστες άκρες της φούστας θα είναι πλέον πλήρως κλειστές.

Ράψτε την πατιλέτα στη φούστα ⅛” από την διπλωμένη άκρη.

Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό όταν τελειώσετε.

Στη συνέχεια, σε αυτό το μάθημα για το πώς να φτιάξετε μια ραπτική φούστα περπατήματος, επιστρέψτε στη ραπτομηχανή και ράψτε μια βελονιά στο πίσω μέρος της φούστας. Αφήστε μακριές κλωστές για να μαζέψετε το πάνελ της φούστας. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.

Διπλώστε τη φούστα στη μέση και σημειώστε το κεντρικό σημείο. Διπλώστε τη ζώνη στη μέση και σημειώστε το κεντρικό σημείο. Μετρήστε ½“ από την άκρη της ζώνης της μέσης και καρφώστε το στη φούστα έτσι ώστε να είναι ½“

Από τη μέση της φούστας, συνεχίστε να καρφιτσώνετε τη ζώνη προς το τέλος της φούστας. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει επιπλέον ύφασμα στο πίσω πάνελ. Τραβήξτε τα νήματα συγκέντρωσης στο πίσω πλαίσιο έτσι ώστε το πίσω πλαίσιο να ταιριάζει στη ζώνη της φούστας. Καρφιτσώστε για να ασφαλίσετε. Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου αυτού του μαθήματος για το πώς να φτιάξετε μια ραπτική φούστα περπατήματος!

Η μία πλευρά της πατιλέτας πρέπει να γυρίσει κάτω για να διασφαλιστεί ότι η πατιλέτα κλείνει σωστά. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι η δεξιά πλευρά της πατιλέτας είναι στραμμένη προς τη λάθος πλευρά της φούστας. Ράψτε τη ζώνη στη φούστα. Για την αριστερή πλευρά της φούστας, η πατιλέτα δεν θα γυρίσει.

Πριν ράψετε τη ζώνη στη φούστα, ελέγξτε ξανά ότι έχετε προεξοχή 1/2″ της ζώνης και στις δύο άκρες της φούστας. Ράψτε τη ζώνη στη φούστα.

Διπλώστε τη ζώνη στις δεξιές πλευρές μεταξύ τους. Γυρίστε το περιθώριο ραφής της ζώνης της μέσης προς τα πάνω και καρφιτσώστε. Ράψτε το κοντό άκρο της ζώνης.

Κόψτε τις γωνίες. Γυρίστε το κοντό άκρο της ζώνης της μέσης έτσι ώστε να είναι η δεξιά πλευρά προς τα έξω. Το τελειωμένο κοντό άκρο της ζώνης της μέσης πρέπει να ευθυγραμμίζεται με την άκρη της φούστας. Διπλώστε κάτω από το περιθώριο ραφής της ζώνης της μέσης.

Καρφιτσώστε τη ζώνη στη φούστα που καλύπτει τις ακατέργαστες άκρες της ραφής. Ράψτε τη ζώνη στη θέση της.

Προτείνω να δοκιμάσετε τη φούστα για να εξασφαλίσετε τη σωστή θέση του κουμπιού και της κουμπότρυπας. Επίσης, ελέγξτε ότι κάνατε σωστά την πατιλέτα – πρέπει να κλείνει χωρίς να ανοίγει και η πατιλέτα να είναι κρυμμένη.

Ράψτε ένα κουμπί στην αριστερή πλευρά της πατιλέτας. Κάντε μια κάθετη κουμπότρυπα στην αριστερή πλευρά της φούστας.

Διπλώστε διπλά το στρίφωμα της φούστας και ράψτε.

Και τέλος! Τώρα ξέρετε πώς να φτιάξετε μια φούστα για περπάτημα!

Αν σας άρεσε να μάθετε πώς να φτιάχνετε μια φούστα για περπάτημα, φροντίστε να την καρφιτσώσετε στον αγαπημένο σας πίνακα του Pinterest ή να τη μοιραστείτε με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το απλό έργο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι θα τραβήξετε μια φωτογραφία μετά και θα μας επισημάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μας αρέσει να βλέπουμε τα υφάσματα και τις χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι! Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ανάρτησή μου, όπου μοιράζομαι όλες τις ραπτικές αιχμές μου για να σας βοηθήσω να ράψετε έργα πιο γρήγορα.

Ενεργός χρόνος
1 ώρα

Συνολικός χρόνος
1 ώρα

Δυσκολία
Μέτριος

Εκτιμώμενο κόστος
20,00 $

Οδηγίες

 1. Χρησιμοποιήστε μοτίβο για να κόψετε το ύφασμα.
 2. Καρφιτσώστε τα κομμάτια της φούστας του πλαϊνού πάνελ στα κομμάτια του κεντρικού μπροστινού πάνελ και ράψτε.
 3. Καρφιτσώστε τα πίσω πάνελ στα πλαϊνά πάνελ στη δεξιά πλευρά μεταξύ τους και ράψτε.
 4. Διπλώστε τις δεξιές πλευρές της φούστας μεταξύ τους ευθυγραμμίζοντας τις ακατέργαστες άκρες του πίσω πλαισίου. Μετρήστε και σημειώστε 8” για την πατιλέτα. Ράψτε από το σημάδι που έγινε για την πατιλέτα μέχρι το στρίφωμα της φούστας.
 5. Διπλώστε την πατιλέτα στη μέση και βρείτε το κέντρο της. Καρφιτσώστε το κέντρο στη ραφή της πίσω φούστας έτσι ώστε η δεξιά πλευρά της πατιλέτας να αγγίζει τη λάθος πλευρά της φούστας. Καρφιτσώστε την πατιλέτα κατά μήκος του ανοίγματος. Ράψτε στη θέση του.
 6. Διπλώστε την πατιλέτα προς τη δεξιά πλευρά της φούστας. Διπλώστε την πατιλέτα κατά ½” λάθος πλευρές μαζί και διπλώστε ξανά μέχρι να αγγίξει τη γραμμή ραφής. Οι ακατέργαστες άκρες της φούστας θα είναι πλέον πλήρως κλειστές. Ράψτε την πατιλέτα στη φούστα ⅛” από την διπλωμένη άκρη.
 7. Ράψτε μια βελονιά στο πίσω μέρος της φούστας. Αφήστε μακριές κλωστές για να μαζέψετε το πάνελ της φούστας. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.
 8. Διπλώστε τη φούστα στη μέση και σημειώστε το κεντρικό σημείο.
 9. Διπλώστε τη ζώνη στη μέση και σημειώστε το κεντρικό σημείο. Μετρήστε ½“ από την άκρη της ζώνης της μέσης και καρφώστε το στη φούστα έτσι ώστε να είναι ½“
 10. Από τη μέση της φούστας, συνεχίστε να καρφιτσώνετε τη ζώνη προς το τέλος της φούστας. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει επιπλέον ύφασμα στο πίσω πάνελ. Τραβήξτε τα νήματα συγκέντρωσης στο πίσω πλαίσιο έτσι ώστε το πίσω πλαίσιο να ταιριάζει στη ζώνη της φούστας. Καρφιτσώστε για να ασφαλίσετε.
 11. Η μία πλευρά της πατιλέτας πρέπει να γυρίσει κάτω για να διασφαλιστεί ότι η πατιλέτα κλείνει σωστά. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι η δεξιά πλευρά της πατιλέτας είναι στραμμένη προς τη λάθος πλευρά της φούστας. Ράψτε τη ζώνη στη φούστα.
 12. Για την αριστερή πλευρά της φούστας η πατιλέτα δεν θα γυρίσει.
 13. Πριν ράψετε τη ζώνη στη φούστα, ελέγξτε ξανά ότι έχετε προεξοχή 1/2″ της ζώνης και στις δύο άκρες της φούστας.
 14. Ράψτε τη ζώνη στη φούστα.
 15. Διπλώστε τη ζώνη στις δεξιές πλευρές μεταξύ τους. Γυρίστε το περιθώριο ραφής της ζώνης της μέσης προς τα πάνω και καρφιτσώστε.
 16. Ράψτε το κοντό άκρο της ζώνης.
 17. Κόψτε τις γωνίες. Γυρίστε το κοντό άκρο της ζώνης της μέσης έτσι ώστε να είναι η δεξιά πλευρά προς τα έξω. Το τελειωμένο κοντό άκρο της ζώνης της μέσης πρέπει να ευθυγραμμίζεται με την άκρη της φούστας. Διπλώστε κάτω από το περιθώριο ραφής της ζώνης της μέσης. Καρφιτσώστε τη ζώνη στη φούστα που καλύπτει τις ακατέργαστες άκρες της ραφής. Ράψτε τη ζώνη στη θέση της.
 18. Ράψτε ένα κουμπί στην αριστερή πλευρά της πατιλέτας.
 19. Κάντε μια κάθετη κουμπότρυπα στην αριστερή πλευρά της φούστας.
 20. Διπλώστε διπλά το στρίφωμα της φούστας και ράψτε.
 21. Απολαμβάνω!

Προτεινόμενα Προϊόντα

Ως συνεργάτης της Amazon και μέλος άλλων προγραμμάτων συνεργατών, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Περισσότερα διασκεδαστικά έργα ραπτικής:

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar