5 Βήματα για να αναπτύξετε περισσότερη πειθαρχία

0
5 Βήματα για να αναπτύξετε περισσότερη πειθαρχία

Πώς να αφαιρέσετε τα εμπόδια στην επιτυχία σας

Όλοι γνωρίζουμε πειθαρχημένους ανθρώπους: κάνουν αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν. Ξέρουν ότι τα εμπόδια και οι περισπασμοί θα μπουν στο δρόμο τους. Ωστόσο, προχωρούν ούτως ή άλλως. Πώς μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν υπεράνθρωπη πειθαρχία, ενώ άλλοι αρχίζουν και σταματούν, ανίκανοι να αποκτήσουν έλξη και τελικά τα παρατάνε;

Η πειθαρχία είναι πολύ στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό. Δεν μπορείς να πετύχεις χωρίς αυτό, ωστόσο λίγοι άνθρωποι φαίνεται να το κατέχουν. Έτσι, αν η πειθαρχία είναι ένας αγώνας, είναι κάτι που μπορείτε να μάθετε;

Ή, ως φίλος μου Άντι Άντριους του αρέσει να ρωτά: «Μπορείς να αναγκάσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που δεν θέλεις για να έχεις ένα αποτέλεσμα που πραγματικά θέλεις;» Και αν μπορείτε να απαντήσετε ναι, τότε είστε πειθαρχημένοι — τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα.

Αλλά ποιο είναι το κλειδί;

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι εστιάζεται απλώς σε ένα αποτέλεσμα που πραγματικά θέλετε. Υπό αυτή την έννοια, το κλειδί για την πειθαρχία είναι ο καθορισμός του στόχου.

Είτε είστε εκ φύσεως πειθαρχημένο άτομο είτε όχι, ο καθορισμός στόχων είναι μια δεξιότητα που μπορείτε να αναπτύξετε. Με τα χρόνια, έχω ανακαλύψει ότι μπορώ να γίνω πειθαρχημένος σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μου κάνοντας πέντε συγκεκριμένα βήματα. Είτε προσπαθείς να αποκτήσεις φόρμα, να διατηρήσεις ένα blog ή να αναπτύξεις έναν υπέροχο γάμο, η ψυχολογία είναι η ίδια.

Βήμα 1: Προσδιορίστε τον στόχο σας

Παρατηρήστε στον ορισμό του Andy ότι το κλειδί είναι να γνωρίζετε τι πραγματικά θέλετε. Εάν πρόκειται να πετύχετε σε οτιδήποτε είναι σημαντικό για εσάς, πρέπει πρώτα να ξέρετε πού πηγαίνετε. Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις. Πρέπει να είσαι συγκεκριμένος και πρέπει να μπορείς να το δεις. Σημειώστε τοκαι, ενώ είστε σε αυτό, προσθέστε μια ημερομηνία „μέχρι πότε“.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Θα χάσω 10 κιλά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Θα χρησιμοποιήσω αυτό το παράδειγμα για το υπόλοιπο της ανάρτησης, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς σχετίζονται τα βήματα.

Βήμα 2: Καταγράψτε τους λόγους σας

Αυτό είναι συχνά το κομμάτι που λείπει τόσο στον καθορισμό στόχων όσο και στην πειθαρχία. Πρέπει να ρωτήσεις, Γιατί είναι σημαντικός αυτός ο στόχος; Τι διακυβεύεται για να το πετύχω; Παραθέτω και τους θετικούς και τους αρνητικούς λόγους.

Παραδείγματα:

 • Θέλω περισσότερη ενέργεια.
 • Θέλω να μειώσω τη χοληστερόλη μου.
 • Δεν θέλω να θέσω τον εαυτό μου σε κίνδυνο για καρδιακή νόσο.
 • Θέλω να φαίνομαι πιο περιποιημένος, ειδικά στο βίντεο.
 • Θέλω να δείξω ότι μπορώ να οδηγήσω τον εαυτό μου.
 • Θέλω να είμαι καλό παράδειγμα για την οικογένειά μου.

Βήμα 3: Προσδιορίστε πιθανά εμπόδια

Μόλις αρχίσετε να κολυμπάτε αντίθετα στο ρεύμα, θα αρχίσετε να νιώθετε αντίσταση. Είναι σαν το σύμπαν να σε δοκιμάζει για να δει πόσο σοβαρά σκέφτεσαι να πετύχεις. Γι‘ αυτό πρέπει να προβλέψετε αυτά τα εμπόδια και να χτίσετε στρατηγικές για να τα ξεπεράσετε.

Παραδείγματα:

 • Εμπόδιο: Τρώγοντας χωρίς σκέψη αυτό που τρώω πάντα για μεσημεριανό γεύμα.
  Στρατηγική: Προγραμματίστε το μεσημεριανό μου πριν φύγω από το σπίτι — πού και τι θα φάω.
 • Εμπόδιο: Αδυναμία προπόνησης στο δρόμο.
  Στρατηγική: Βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσα προπόνησης προτού το κάνω κράτηση. Επίσης, να πακετάρω τα ρούχα και τα παπούτσια προπόνησής μου.
 • Εμπόδιο: Τρώω περισσότερες θερμίδες από αυτές που σκοπεύω.
  Στρατηγική: Καταγράψτε όλα όσα τρώω. Αυτό που μετριέται βελτιώνεται.

Οι ερευνητές ονομάζουν αυτές τις στρατηγικές προθέσεις υλοποίησης. Και δουλεύουν.

Βήμα 4: Αναπτύξτε νέες συμπεριφορές

Εδώ πρέπει να εστιάσετε. Ποιες είναι οι θετικές, νέες συμπεριφορές που θέλετε να αναπτύξετε για να αντικαταστήσετε τις παλιές, αρνητικές συμπεριφορές; Δεν αρκεί να αποφασίσετε να μην τρώτε πρόχειρο φαγητό, για παράδειγμα. Θα θέλετε να φάτε κάτι. Τι θα κάνετε λοιπόν για αυτό;

Παραδείγματα:

 • Πίνετε 2,5 λίτρα νερό την ημέρα για να μείνετε ενυδατωμένοι.
 • Τρώτε υγιεινά σνακ, όπως ωμά αμύγδαλα, σέλινο, καρότα και ούτω καθεξής.
 • Μοιραστείτε τα φαγητά με τη Gail όταν τρώμε έξω, έτσι ώστε να τρώω το μισό της κανονικής μερίδας.
 • Επιλέξτε απλό ψητό ψάρι ή κοτόπουλο, αντί μοσχάρι.

Βήμα 5: Μείνετε συγκεντρωμένοι

Διαβάστε τους στόχους σας καθημερινά, αναθεωρήστε τους λόγους σας, προβλέψτε τα εμπόδια και δουλέψτε πάνω στις νέες σας συμπεριφορές. Εάν ξεφύγετε από την τροχιά, μην χτυπάτε τον εαυτό σας. Μερικές φορές είναι τρία βήματα μπροστά και δύο βήματα πίσω. Το κόλπο είναι να το αποτινάξεις και να κλειδώσεις ξανά τον στόχο σου.

Μπορεί επίσης να σκεφτείτε να αλλάξετε τη στρατηγική σας για να φτάσετε εκεί. Η κόρη μου και η διευθύνουσα σύμβουλός μας, Μέγκαν Χάιατ Μίλερ έγραψαν γι‘ αυτό εδώ.

Παραδείγματα:

 • Αν τραυματίσω τον αστράγαλό μου και δεν μπορώ να τρέξω, θα μπορούσα να στραφώ στην κολύμβηση.
 • Εάν πετύχω ένα οροπέδιο απώλειας βάρους, μπορώ να αλλάξω τη διατροφή μου ή τη ρουτίνα άσκησής μου.
 • Εάν δεν μπορώ να αποκτήσω έλξη μόνος μου, θα ερευνήσω και θα προσλάβω έναν personal trainer.

Η πειθαρχία δεν έχει να κάνει τόσο με τη δύναμη της θέλησης όσο το να εστιάζεις σε αυτό που πραγματικά θέλεις. Αν γίνεις ξεκάθαρος σε αυτό, ξαφνικά γίνεται πολύ πιο εύκολο.

Αποκάλυψη σύνδεσης υλικού: Μερικοί από τους συνδέσμους στην παραπάνω ανάρτηση είναι „συνδέσμοι θυγατρικών“. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και αγοράσετε το αντικείμενο, θα λάβουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Ανεξάρτητα από αυτό, προτείνουμε μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε και πιστεύουμε ότι θα προσθέσουν αξία στους αναγνώστες μας. Το αποκαλύπτουμε αυτό σύμφωνα με το 16 CFR, Μέρος 255 της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου: «Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar