5 μυστικά για μια επιτυχημένη επιστροφή στην εργασία μετά την άδεια μητρότητας

0
5 μυστικά για μια επιτυχημένη επιστροφή στην εργασία μετά την άδεια μητρότητας

Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή για μια μητέρα να επιστρέψει στον κόσμο των ρούχων εργασίας και του καφέ χωρίς περισπασμούς στη δουλειά, πολλοί νιώθουν λίγο άγχος. Οι περισσότερες γυναίκες αναρωτιούνται πώς θα μπορέσουν να εναρμονίσουν τις υποχρεώσεις της μαμάς τους με ό,τι έρχεται με τη μετάβαση στη δουλειά. Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, υπάρχουν τρόποι να τα κάνεις όλα να λειτουργήσουν Καλά. Εδώ είναι τα 5 μυστικά για μια επιτυχημένη επιστροφή στην εργασία μετά την άδεια μητρότητας.

Μια γυναίκα που κρατά το παιδί της και εργάζεται σε ένα φορητό υπολογιστή.

Πώς να ετοιμαστείτε να επιστρέψετε στη δουλειά μετά την άδεια μητρότητας

#1 Σχεδιάστε ένα σταθερό σχέδιο για τη φροντίδα του παιδιού σας

Για τις περισσότερες μητέρες, ένα παιδί είναι σχεδόν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της. Ως αποτέλεσμα, ο μεγαλύτερος τρόμος για μια μητέρα που δεν φροντίζει καλά το μωρό της. Η επιστροφή στην εργασία μετά την άδεια μητρότητας θα φέρει κάποιες επαγγελματικές προκλήσεις, στις οποίες μια μαμά θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη. Ως μητέρα, πρέπει να κάνετε ένα σταθερό σχέδιο για τη φροντίδα του παιδιού σας όσο λείπετε.

Το νηπιαγωγείο ή το νηπιαγωγείο είναι η πρώτη επιλογή των περισσότερων οικογενειών. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά τα κέντρα παιδικής μέριμνας είναι επαγγελματίες που θα φροντίσει σωστά το παιδί σας και να τους διδάξει πολλά. Τα παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο κάνουν πολλούς φίλους εκεί και διασκεδάζουν πολύ παίζοντας με άλλα παιδιά. Φυσικά, θα χρειαστεί λίγη εξοικείωση καθώς και κάποιες δεξιότητες για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες. Αλλά τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν τις αρχικές δυσκολίες γρήγορα και ταιριάζουν καλά.

Παιδιά κάθονται σε κύκλο στο πάτωμα και παίζουν κάποιο είδος παιχνιδιού.

Η εγγραφή του παιδιού σας στο νηπιαγωγείο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθάνεται λιγότερο άγχος για την ευημερία του όταν επιστρέφετε στη δουλειά μετά την άδεια μητρότητας.

#2 Κάντε τις δουλειές του σπιτιού σύμφωνα με ένα πρόγραμμα

Όσο βρισκόσασταν στην άδεια μητρότητας, δεν χρειαζόσασταν αυστηρό πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων, ειδικά όσον αφορά την καθαριότητα. Ωστόσο, όταν ρίχνεις τη δουλειά στο μείγμα, η μέρα της μαμάς φαίνεται να γίνεται δύο φορές μικρότερη. Επομένως, θα χρειαστείτε λεπτομερή προγραμματισμό να τα κάνουμε όλα στην ώρα τους.

Ορισμένες δραστηριότητες, όπως ο καθαρισμός, θα πρέπει να μεταβούν από καθημερινή σε εβδομαδιαία. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι από τη δουλειά, θα είστε κουρασμένοι, επομένως δεν θα είναι δυνατή η ταξινόμηση της ντουλάπας σας, η κηπουρική ή το σιδέρωμα σε σωρούς ρούχων.

Αυτές οι δραστηριότητες γίνονται ακόμη πιο περίπλοκες και κουραστικές αν ζείτε σε ένα μικρό σπίτι με ανεπαρκή αποθηκευτικό χώρο. Από την άλλη πλευρά, τα πολλά πράγματα παντού είναι ένα σημάδι ότι μπορείτε να σκεφτείτε να μετακομίσετε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, ειδικά με μια αυξανόμενη οικογένεια. Αν παρατηρήσετε ότι αντιμετωπίζετε συνεχώς την ακαταστασία και τους περιορισμούς χώρου, αυτό μπορεί να είναι η ώρα για αυτό σημαντική αλλαγή.

#3 Δώστε λίγη ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας δείχνοντας το καλύτερο

Η μητρότητα είναι ευλογία, αλλά αυτοί οι πρώτοι μήνες σας απασχολούν σε τέτοιο βαθμό που αφιερώνετε το 100%. Ο εγκέφαλός σας ασχολείται μόνο με το πρόγραμμα ύπνου του μωρού, τη σωστή σίτιση και τις ανάγκες υγιεινής.

Το να νιώθετε άγχος για την επιστροφή στην εργασία και να έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι φυσικό. Αλλά το να δείχνεις ωραίο σε κάνει να νιώθεις καλά και ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου. Επομένως, για χάρη της ευημερίας σας, κάντε στον εαυτό σας την περιποίηση ομορφιάς σου αξίζει τελικά. Ξεκινήστε με τα συνηθισμένα μαλλιά και μακιγιάζ και φτιάξτε και τα νύχια σας.

Το σώμα των περισσότερων γυναικών αλλάζει μετά την εγκυμοσύνη. Η επιστροφή στη δουλειά δεν είναι η ώρα να πιέσετε τον εαυτό σας να φορέσει τα παλιά σας ρούχα που δεν ταιριάζουν. Αντ ‚αυτού, κάντε λίγα ψώνια πριν την επιστροφή στη δουλειά για να νιώσετε καλύτερα περπατώντας στους διαδρόμους των κτιρίων γραφείων.

Μια γυναίκα που απλώνει μια κρέμα στα χείλη της κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Για να δώσετε λίγη ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας, αφεθείτε σε μερικές δραστηριότητες ομορφιάς πριν την εργασία.

#4 Η αρκετή ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή επιστροφή στην εργασία μετά την άδεια μητρότητας

Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη συμβουλή και η πιο δύσκολη να ακολουθηθεί. Σε μια επιθυμία να επανενταχθεί με επιτυχία στον επιχειρηματικό κόσμο χωρίς συνέπειες στην οικογενειακή ζωή, μια γυναίκα μπορεί να ξεχάσει τις βασικές της ανάγκες. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι δεν είστε μηχανή. Το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση για να είναι καλύτερο για τους αγαπημένους σας και την παρέα σας. Έτσι, αν θέλετε να πετύχετε αυτό που είναι δυνατό ως εργαζόμενη μητέρα, Το να μην κοιμάσαι αρκετά είναι κάτι που το σπάει.

Για να είστε σίγουροι ότι θα πάτε για ύπνο στην ώρα σας, βάλτε το στο βραδινό σας πρόγραμμα ρουτίνας και αντιμετωπίστε το ως μια εργασία εξίσου σημαντική με την φροντίδα των αναγκών του μωρού σας. Οι κουρασμένοι άνθρωποι κάνουν λάθη που μπορεί να έχουν τεράστιες συνέπειες (τόσο τεράστιες όσο οι θάνατοι στο χώρο εργασίας όταν η εργασία εκτελείται χωρίς εστίαση στην ασφάλεια). Όταν έρθει η ώρα του ύπνου, δώστε προτεραιότητα στο να σταματήσετε όλες τις άλλες εργασίες και χτυπήστε τα σεντόνια. Πιθανότατα έχετε ήδη κάνει τις βασικές δραστηριότητες, οπότε τα υπόλοιπα είναι εντάξει με την αναμονή μέχρι αύριο.

Μια γυναίκα που κοιμάται.

Το να ξεκουράζεστε αρκετά είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να πετύχετε να είστε μια επιτυχημένη εργαζόμενη μητέρα.

#5 Απαλλαγείτε με τον εαυτό σας. δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος

Το τελευταίο από τα 5 μυστικά για μια επιτυχημένη επιστροφή στην εργασία μετά τη μητρότητα, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι μια αλήθεια όλων των εποχών που δεν πρέπει να ξεχάσετε. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος. Ούτε ως μητέρα ούτε ως υπάλληλος. Αυτό είναι κάτι κανείς δεν περιμένει από σένα γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.

Αναρωτιέσαι αν είσαι καλή μητέρα; Λοιπόν, αυτό είναι σημάδι ότι είσαι! Το παιδί σας δεν θα σας κρίνει ποτέ αν ξεχάσετε να κάνετε κάτι ή καθυστερήσετε λίγο. Το αφεντικό σας γνωρίζει τον αριθμό των νέων σας υποχρεώσεων και τον χρόνο που λείπετε από τη δουλειά. Δεν περιμένουν παντού μια πάνω και πέρα ​​λαμπρή απόδοση. Αυτό που αναμένεται είναι να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε εκείνη τη στιγμή.

Η υπερβολική πίεση σε εσάς μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία, επομένως αποφύγετε αυτό. Αλλά αν εξακολουθείτε να νιώθετε ένταση, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Το μυαλό σας λειτουργεί παρόμοια με οποιοδήποτε άλλο ζωτικό όργανο και ζητά θεραπεία όταν δυσκολεύεται. Αυτά συνήθως έρχονται με τη μορφή επαγγελματικής βοήθειας ή υποστήριξης από φίλους και συγγενείς.

5 μυστικά για μια επιτυχημένη επιστροφή στην εργασία μετά την άδεια μητρότητας

Τελικές σκέψεις

Το κρίσιμο πράγμα που πρέπει να θυμάστε για έναν επιτυχημένο επιστρέφω στη δουλειά μετά την άδεια μητρότητας είναι αυτό οργάνωση, εμπιστοσύνη και υπομονή είναι τα κλειδιά σε αυτό. Κάντε το καλύτερο δυνατό και εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. θα πετύχεις μεγαλεία σε όλους σου τους ρόλους με τον καιρό.

Εγγραφείτε στη λίστα εργαζόμενων μαμάς

Γίνετε μέλος της ομάδας Working Mom και λάβετε υποστήριξη και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ευδοκιμήσετε! Οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη μου με πόρους και εκτυπώσιμα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar